«Han knelte for oss på gulvet og fortalte hva han hadde gjort. Deretter ba han oss om tilgivelse. Han la seg også på kne foran datteren min Rita (2) og ba også hennne om tilgivelse for drapet».

- Moland tok initiativ
Slik beskrev sjåførens enke, Bibiche Olendjeke, møtet med Tjostolv Moland lørdag, ifølge VG. Møtet fant sted på sykehusrommet og det skal ha vært Moland selv som tok initiativ til møtet.

Ifølge enken og hennes familie tilsto Moland og ba om tilgivelse, skriver VG i papirutgaven søndag.

TV 2 har en annen versjon av det som skjedde.

Moland nekter for å ha tilstått drapet. Han skal derimot ha bedt om unnskyldning for alt de er påført. Det hevder kilder ifølge TV 2-reporter Fredrik Græsvik.

- Har ikke tilstått
Også French og Molands norske advokat, Morten Furuholmen, avviser at Moland har tilstått.

- Moland tok selv kontakt med meg i dag og forklarte hva som hadde skjedd. Han har vist forståelse og medfølelse overfor enken og har kondolert, men dette har ikke vært et uttrykk for at han har tilstått. han sier til meg at han fortalte at han ikke visste hvem som drepte mannen hennes, sier Furuholmen ifølge VG.

Moland er for tiden innlagt på psykatrisk klinikk i Kisangani.

Avslo å være tolk
VG skriver søndag at de lørdag fikk en henvendelse fra militærtribunalet om å stille med bil og opptre som tolk fordi enken skulle besøke Moland. VG avslo å hjelpe fordi avisen ikke ville la seg involvere av noen av partene i den pågående straffesaken.