Dødsdømte Tjostolv Moland og Joshua French har bestemt seg for ikke å anke dødsdommen som falt i forrige uke, melder nyhetsbyrået AFP.

Det er forsvareren til de dødsdømte nordmennene, André Kibambe, som bekrefter dette.

- Det betyr ikke noe om vi anker eller ikke. Saken blir sendt tilbake til de samme dommerne. Det er meningsløst med en ny rettssak ettersom vi ikke kan oppnå rettferdighet i denne militærdomstolen, sier Kibambe til nyhetsbyrået AFP ifølge Dagbladet.

Dermed gjenstår det å se om også aktoratet aksepterer dommen.

Gjør de de, blir dommen rettskraftig og norske myndigheter kan starte forhandlinger med Kongo om en soningsoverføring til Norge.

- Vi er nødt til å vente på en rettskraftig dom. Det er to parter som kan anke og innen ankefristen er utløpt og vi kjenner utfallet av den, så må vi avvente. Men vi kan innlede forberedende samtaler med kongolesiske myndigheter, men ikke starte konkrete forhandlinger om en ad hoc-avtale - en egen avtale om overføring, sa kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til Nettavisen torsdag.

Advokat Morten Furuholmen hadde før dommen falt torsdag anbefalt French og Moland å godta dommen, slik at man kunne begynne arbeidet med å få de to hjem til Norge.

Forrige ukes dom gjør det også lettere for Norge å gå inn i diplomatiske forhandlinger med Kongo, ettersom spionanklagen mot den norske stat ble frafalt.

LES SAKEN: - Blir lettere å få dem hjem

- At spionasjeanklagene og milliardkravet mot Norge er frafalt, og vi står igjen med noe som minner om hva dette vel egentlig er; en vanlig kriminalsak som involverer to norske statsborgere. Det betyr at den norske stat ikke er en direkte involvert part i saken, sa Kongo-ekspert Morten Bøås til Nettavisen.