RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moland og French bytter advokat

Kinshasa (NTB): De to dødsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French kvitter seg med advokat Morten Furuholmen.

Ny advokat for de to nordmennene som sitter fengslet i Kongo, er Hans Marius Graasvold, skriver Dagbladet. De er dømt til døden i tre rettsinstanser, senest i ankedomstolen i Kisangani 10. juni 2010.

- Morten Furuholmen har gjort en grei jobb i tre og et halvt år. Men hans tjenester som forsvarsadvokat har den siste tida vært lite relevante for oss, sier Joshua French til Dagbladet.

Verken Furuholmen, diplomater eller internasjonale organisasjoner som støtter nordmennene, har lyktes i sitt arbeid for å få dem sendt til Norge for soningsoverføring, benådet eller løslatt. Nå trenger de annen advokattype, sier French.

- Vår juridiske posisjon gjør det mer hensiktsmessig med en forretningsadvokat enn en forsvarsadvokat. Dette er nå en diplomatisk sak mellom Norge og Kongo. Det er ikke lenger en straffesak, sier Joshua French.

- Dette har en praktisk side. De har sittet der en stund, og de har jo tidligere hatt behov for en strafferettsadvokat. De har nå andre behov. Det har jo vært nevnt både bøker og film. Da var det naturlig med et bytte, sier Graasvold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere