- Jeg har ikke noe tro på at man vinner eller har noe å hente på en ankerunde i Kongo, denne saken må løses diplomatisk, sier nordmennenes advokat Morten Furuholmen som mandag kom til Kongo, til P4.

Furuholmen vil bruke alle ressurser på å få de to drapsdømte nordmennene utlevert til Norge, fremfor å anke dommen. Han tror en ankesak i en norsk rett kan være en mulig løsning.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med Furuholmen.

UD undersøker saken
Utenriksdepartementet opplyser at de vil undersøke saken nærmere.

- Dette har vi hørt gjennom media og det andre er at vi vanligvis ikke kommenterer forhold mellom advokat og klient, men at vi vil studere dette nærmere utover dagen for å se hva det innebærer, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Håkon Svane, til Nettavisen.

- Har Utenriksdepartementet vært i kontakt Morten Furuholmen?

- Vi har hatt kontakt med ham før reisen og er kjent med at han er der nede, sier Svane.

Faren til Tjostolv Moland, Knut Moland, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen, men opplyser at han selv ikke har vært i kontakt med Furuholmen.

Dømt til døden fem ganger
Tjostolv Moland og Joshua French ble dømt til døden fem ganger i militærtribunalet i Kisangani forrige tirsdag for blant annet drap, drapsforsøk, spionasje og væpnet ran.

Norske myndigheter har derimot fått flere garantier fra kongolesiske myndigheter om at dødsstraffen ikke vil effektueres.

Da dødsdommen kom var Moland og French helt klare på at de ville anke saken videre, men nå har de altså ombestemt seg.