I et notat beskriver ordføreren i detalj kontakten han hadde med Statsministerens kontor før og etter at han i helgen ble intervjuet av VG om smittesituasjonen i Oslo.

Den første kontakten skjedde noen timer før intervjuet. Det var da Dahl som kontaktet Egseth.

Les også: Johansen krever svar – Solberg sier hun ikke visste om Oslo-kritikk

Ville kontakte noen i riksmedia

– Samtalen varte i 4 minutter, og jeg ba om hjelp til å komme i kontakt med noen fra riksmedia, skriver Dahl.

Det ble også utvekslet SMS-er, og Dahl snakket med Egseth tre ganger til på søndag, etter at intervjuet var blitt publisert.

Snakket sammen i 28 minutter

De fire telefonsamtalene hadde en samlet varighet på 28 minutter.

Søndag hadde Dahl i tillegg to telefonsamtaler med statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet. Også disse samtalene fant sted etter at VG-intervjuet var publisert.

I notatet nevner Dahl også at han var i kontakt med Egseth i forbindelse med at han deltok i Politisk kvarter på NRK 11. februar.

Statsminister Erna Solberg (H) har omtalt utspillet fra Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) som et «unødvendig sidespor», men flere har stilt spørsmål rundt at hennes statssekretær var involvert i korona-utspillet.

Les også: FHI fryktet 30.000 korona-pasienter. Nå har 318.000 fått vaksine. Hvorfor stenger vi likevel ned?

Advarer Høie

26 ordførere i Møre og Romsdal advarer helseminister Bent Høie (H) mot å endre strategi og gå inn for en geografisk skjevfordeling av vaksiner.

– Vaksinestrategien må ikke endres, skriver ordførerne i et brev som er sendt til blant annet Folkehelseinstituttet (FHI).

Det var Klassekampen som først omtalte saken.

I brevet skriver ordførerne at de med stor uro har vært vitne til «det sterke presset sentrale, befolkningstette områder i Norge retter mot Storting, regjering og helsemyndigheter».

– Vi følte behov for å si ifra, sier Herøy-ordfører Bjørn-Halvor Prydz (Ap) til avisa.

Klokka 14 tirsdag: Pressekonferanse om vaksinestrategi

Nye råd

Klokken 14 tirsdag skal regjeringen holde en pressekonferanse om vaksinestrategien framover.

Høie mottok før helgen nye råd fra FHI når det gjelder strategien. FHI har blant annet drøftet spørsmålet om geografisk skjevfordeling.

Debatten om tett befolkede byer eller steder med smitteutbrudd bør få en større andel av vaksinene, har tatt fyr etter at Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) gikk ut i VG og kritiserte Oslo-byrådet for dårlig håndtering av pandemien.

En statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK) var involvert i utspillet.

Langt nede på lista

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har en rekke ganger bedt om flere vaksiner til Oslo.

Da den siste nedstengingen i hovedstaden ble kunngjort søndag, sa Johansen at Oslo ligger nede på 279. plass blant kommunene når det gjelder hvor mange vaksinedoser som er distribuert i forhold til folketall.