RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mona Sahlin: - Jeg begynte å gråte da jeg så Utøya

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX (Ap)
Sist oppdatert:
På dagen ett år etter terroren var den svenske politikeren Mona Sahlin tilbake på Utøya for første gang siden hun var ung.

Mona Sahlin var fram til 2011 leder for partiet Socialdemokraterna i Sverige. Lørdag var hun på Utøya i anledning ettårsmarkeringen for terrorhandlingene 22. juli.

- Jeg begynte å gråte med én gang jeg så Utøya. Jeg har ikke vært her siden jeg var 19 år. Jeg elsker alle AUF-erne her, de gråter og ler om hverandre. Det har vært en sterk dag. Dette er beretninger man knapt forstår, selv om man vet at det er sant, sier Sahlin til TV 2.

Sahlin forteller til TV-kanalen at hun var på Utøya sammen med Anna Lindh. Lindh ble senere Sveriges utenriksminister, en stilling hun hadde fram til hun ble knivstukket og drept i september 2003. Sammen møtte de den unge AUF-eren Jens Stoltenberg.

- På den ene stranden der Breivik sto, der satt jeg og Anna Lindh. Vi var 19 år og det var en kjempesøt AUF-er som het Jens der. Vi lovet hverandre at vi skulle være venner for livet, sier Sahlin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere