RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monas fem på topp

Sist oppdatert:
Mona B. Riise kan lett bli hysterisk av å være på festival. Sjekk Lydverket-programlederens tips over sommerens konserter.

(SIDE2/Lørdagspraten): Lydverket-programlederen smiler bredt mot sola når vi møter henne i resepsjonen på NRK-huset. Intervjuet ble gjort for noen uker siden, da det varme været øynet håp om en tidlig sommer.

Mona B. Riise går i hvit genser, store øredobber, langt halskjede og solbriller. Hun leder Norges beste musikkprogram, har kul stil, er avslappet og sitter inne med de råeste artistintervjuene. Det er lett å bli misunnelig på programlederen som er blitt kalt både dingeldangel-dronning og sneakers-fantast.

Festivalsnakk

Sommerværet gjør at praten kommer inn på festivaler. Selv skal programlederen både på Norwegian Wood, Quartfestivalen, Øyafestivalen og Slottsfjellfestival. Om det blir flere festivalbesøk er ennå ikke bestemt.

- Festival er en unntakstilstand. Man er sammen med venner, møter mye folk og kan samtidig velge og vrake i bra musikk. En blanding av piknik og kjempefest, sier Mona, før hun fortsetter:

- Også drikker man seg til en jevn puls.

Hun tvinner håret.

- Men jeg kan bli hysterisk fordi jeg ikke kan få med meg alt. Det er viktig å ikke være for ambisiøs, men kanskje ha en god plan og være åpen. Hvis noen sier: «Har du hørt de? - lite bra¿». Det kan gi en ny og fantastisk opplevelse¿..

Vi spør om Mona kan gi oss fem på topp over sommerens konserter som er et must. Hun ser opp, tenker, det er vanskelig å velge.

- Kan jeg komme tilbake til det?

Kåt Pharrell

33-åringen har lang fartstid fra radio og har jobbet i blant annet Radio Nova, P2, Mamarazzi og vært programleder i det populære showet Pullover på P3. Hun startet i Lydverket for to år siden.

Derfor lurer vi på om den rutinerte programlederen fremdeles blir nervøs når hun gjør intervjuer?

- Jeg er alltid spent. Du får de tilmålte 20 minuttene og skal få en viss kjemi. Jeg har gjort intervjuer som ikke har gått slik de skulle.

Mona nevner for eksempel da hun møtte hip hop-artisten og produsenten Pharrell Williams, som hun tidligere var stor fan av.

- Han gadd ikke snakke om musikk. Det eneste han snakket om var damer, at han var kåt og slækk. Jeg klarte ikke å få ham til å snakke om musikken.

Men det beste intervjuet Mona har gjort var av en av verdens største kvinnelige rappere, Missy Elliott. Og å møte Tommy Lee var gøy.

- Det var gøy med Tommy Lee. Han var så laidback, kom med sekk på ryggen og var slækk. Han er en god forteller og veldig åpen.

En tidligere kollega, Nina Stensrud Martin, kommer forbi. Skal vi spise lunsj sammen? roper hun.

- Jeg har ikke tid i dag, men i morgen? svarer Mona.

Det blir en liten pause.

- Jeg tror jeg har verdens fineste jobb. Perfekt.

Fire kjappe spørsmål

Hva gjør deg glad?

- Sol, sommer, grønt gress, blomster, venner og kjæresten. Vi har vært sammen i 11 år, og vi har det kjempebra. Mange vil si det er rart.

Hva gjør deg trist?

- Folk som er intolerante, kjipe og selvhøytidelige.

Din fridag?

- Rydde, vaske klær mens jeg hører på radio, lese avisa og spise lunsj ute. Gjerne fiske. Også drikke cava og gå ut. Drømmescenario, legger Mona til.

Ditt beste sommerminne?

- På hyttetur sammen med venner, nei kjedelig, la meg tenke litt.

- Slottsfjellfestivalen i fjor. Vi kjørte båt - dj crewet mitt OCC, Marte Stokstad, Dj Nuhh i en båt- Timbuktu i den andre båten. Bølger, sol, jorbær, champagne, vi kjørte ekstremt fort, jeg var livredd - skrek og lo samtidig, det var fint.

DISSE KONSERTENE BØR DU FÅ MED DEG, IFØLGE MONA B.RIISE:

Gnarls Barkley (Norwegian Wood)

Wu Tang Clan (Frogner stadion)

The Cramps, Beck, The Knife (Øya)

Rufus Wainwright, Kelis, Kanye wWest, Master P, Bun B (Quart)

Jenny Wilson, The Gossip, Astroburger, The Mitchell Brothers, Satyricon, Raga Rockers (Slottsfjellfestival)

Få oversikt over alle festivalene her.

LES TIDLIGERE LØRDAGSPRATEN MED:

Espen Thoresen Værsaagod-Takkskalduha

Steinjo og Erlend

Zahid Ali

Jan Erik Larssen

Venke Knutson

Kristin Asbjørnsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere