RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mons på ny gulljakt

Sist oppdatert:
Siden seriegullet ble feiret for fem måneder siden, har Brann-spillerne og trener Mons Ivar Mjelde jobbet for ny suksess. Snart begynner Tippeligaen - blir det ønskereprise for Brann-supporterne?

I fjor kunne Brann løfte kongepokalen for sitt første seriemesterskap på 44 år etter en flott sesong og 5-2 over Viking på Stadion.

Utladet

Branns egen nettside brann.no har intervjuet gulltreneren. Her følger deler av intervjuet.

Hvordan føles det nå - fem måneder senere?

- Jeg rakk vel egentlig ikke å nyte det. Jeg følte meg mest utladet og en tomhet, sier Mjelde til Brann.no.

- Men så begynte vi raskt på igjen, sier han med henvisning til Everton-oppgjørene.

- Sulten

- Jeg er selvsagt glad og jeg ser jo bildet der vi står på seierspallen på Stadion som henger utenfor garderoben vår. Men vi må kvitte oss med de bildene i hodet om vi skal være sulten, vinne igjen og gjenskape prestasjonene.

- Men du følte vel en stolthet?

- Soleklart. Vi lå nede da jeg tok over som trener. Så fikk vi teften av noe i 2004 da vi tok bronse og vant cupen. Folk har trodd på oss, støttet oss og vi har utviklet oss - klart jeg er stolt.

I 2006 endret det seg raskt for Brann-supporterne og slutten ble et mareritt selv om det ble sølvmedalje. I 2007 ledet Brann serien fra andre halvpart av sesongen, men ekspertene og supporterne var skeptiske på om Brann skulle klare det - eller om Brann igjen ville snuble.

- Vi vant serien. Vi spiller seks E-cupkamper på høsten og avgir elleve spillere til landslag på høsten. En stor belastning som de andre lagene i toppen ikke hadde. Det gjør gullet vårt til en enda større prestasjon.

Marginene på sin side

Seriegullet var kronen på en solid sesong. Av 13 seriekamper på Stadion, der Brann var ubeseiret i serien, vant Brann elleve. Blant annet ble gullrivalene Lillestrøm, Stabæk og Viking slått på Stadion.

Men det er ingen hvilepute for Mjelde: - Vi må erkjenne etter å ha analysert kampene i fjor, at vi hadde marginene med oss i en del kamper. Får vi de samme marginene mot oss i år, er det ikke sikkert det går like bra.

- Vi må være gode på detaljer. Det er en kontinuerlig, dynamisk prosess. Vi har utviklingsorienterte spillere og vi må trene og se etter potensial for å utvikle oss. Ellers vil pilen peke nedover. Det er alltid noe å gå på. Den dagen vi er trøtt og mett, er vi ferdige, sier Mjelde.

- Må tåle å bli harselert med

Brann har satt seg som mål i jubileumssesongen 2008 å vinne både cup og serien, samt kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League.

- Vi har satt oss høye målsettinger i 2008. Men de er realistiske. Vi ble nummer to i 2006 og nummer én i 2007. Vi må ha det som drivkraft og en sult, sier Mjelde.

- Men jeg likte ikke så godt at media blåste det opp og skrev at: "i år tar vi alt!". For det er ikke dermed sagt at vi lykkes med målene våre. Men vi må tørre å si det og da må vi tåle å bli litt harselert med.

Skader og dobbel dekning

Brann har hatt sine skader i forsesongen og etter kampene mot Everton. Hassan El Fakiri har vært på sidelinjen sammen med Tijan Jaiteh. Armann Björnsson ble operert i ryggen mens Erik Huseklepp nylig brakk leggen. I tillegg kommer småskader på flere spillere.

- Vi hadde ikke kontroll på skadene til Tijan, Robbie og andre. Derfor har vi ikke hatt den doble dekningen hele tiden, sier Mjelde.

- Rom for overraskelser

Det satses som aldri før i Tippeligaen. Brann leverte et kanonresultat økonomisk i tillegg til seriegullet som begeistret langt utenfor bygrensene. Det blir kamp om beinet i år og rom for overraskelser, tror Mjelde.

- Hvordan ser du for deg Tippeligaen i år?

- Det er vanskelig å si. Flere klubber jobber bra nå. Men det er rom for overraskelser. Men lag som Brann, Rosenborg, Lillestrøm, Viking, Stabæk og Vålerenga bør ligge i toppen. Men samtidig jobbes det bra i for eksempel Tromsø og andre klubber. Noen vil overraske i år, sier Mjelde.

Les hele intervjuet her på brann.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere