Gå til sidens hovedinnhold

- Mønster av korrupsjon

Per-Kristian Foss (H) sier at SVs mange tilskudd begynner å ligne «et mønster av korrupsjon».

Kontroll - og konstitusjonskomiteen skal gjennomgå alle tilskudd som SV-statsråder har gitt de siste årene. Medlem Per-Kristian Foss (H) konstaterer at hele tilskuddssaken viser at SV har hatt et mønster der de har gitt penger til sine egne.

- Når samtlige SV-ere unntatt Erik Solheim fått påpakning, så begynner det å bli et mønster i det. SV-ere bruker i økende grad statsbudsjettet som sin egen valgkampkasse, og det begynner å ligne et mønster av korrupsjon. Man gir til sine egne, sier han til VG Nett.

Komiteen har nå startet arbeidet med å gjennomgå alle tilskuddene SV-politikerne har gitt.

Lørdag startet landsmøtet i SV der Audun Lysbakken er den eneste som på forhånd stiller til valg som ny SV-leder.

Avsløringen av Lysbakkens tilskudd på 154.000 kroner til Jenteforsvaret gjorde at han gikk av som statsråd tidligere denne uken.

Les: Lysbakken la fram alle dokumenter

Fredag ble det kjent at også Kristin Halvorsen og Bård Vegar Solhjell hadde gitt tilskudd uten at det hadde blitt søkt på forhånd.

Les: Halvorsen og Solhjell ga støtte uten søknad

Og at SV-statsråd Tora Aasland hadde gitt en halv million til Kvinneuniversitetet i Norden ledet av tidligere SV-leder Berit Ås.

Les: Aasland ga en halv million uten utlysning

Til NA24 sier Heikki Holmås at man ikke kan være sikker på at alt har kommet på bordet. Holmås sier også at det er demokrati i SV og at det i dag er opp til landsmøtet å bestemme hvem som skal etterfølge Kristin Halvorsen.

Les det store intervjuet: - Eimen av dritt affiserer meg ikke

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid