*Nettavisen* Nyheter.

Monster-ørreten fra Gävle

Svenske Klas Kinell hadde sitt livs fiskelykke da han først tok en laks på seks kilo og deretter en rekordørret på 15,5 kilo.

25.10.05 16:31

I to og en halv time kjempet Kinell med den 118 centimeter lange og 15,5 kilo tunge sjøørreten som ble tatt på stang i Gävleelven søndag. Det påstås at dette ikke er en sjøørett, men en laks eller en hybrid.

- Det er mitt livs store fiskeeventyr, sier Kinell til Gefle Dagblad om fangsten som nå skal kontrollveies og trolig setter ny svensk rekord. Den største ørreten som hittil er fanget ble tatt i Emelven i 1993 og veide 15,29 kilo.

Klas Kinell var egentig godt fornøyd da han dro i land laksen på seks kilo. Han pakket sammen fiskesakene og reiste hjem. Men vel hjemme, sa magefølelsen at han skulle prøve igjen.

- Jeg tenkte at det var en sånn dag i dag, sier han til Gefle Dagblad. Og magefølelsen skulle vise seg å lede Kinell på rett spor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Leif Jäderberg/GD/SCANPIX

Han sto 100 meter nedenfor en bro da det rykte til i flua på elva. Etter ytterligere to kast så han noe som pløyde opp av vannet og gapte over flua.

Etter en times kamp var det fortsatt krefter igjen i fisken, som dro av gårde når han forsøkte å dra den inn. Først etter to og en halv time lyktes det Kinell å få sjøørreten på land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag