Gå til sidens hovedinnhold

Monsterhai sprer frykt

Tre meter lang hvithai nesten delt i to - av en enda større hai.

En diger hvithai ble denne uken dradd opp av havet utenfor kysten av Queensland, Australia.

Fem meter lang
Farvannet er kjent for sine mange farlige haier, men det uvanlige er at den tre meter lange haien hadde enorme bitemerker på sidene og nesten var delt i to - mest sannsynlig skader påført av en enda større hvithai, ifølge ekspertene, melder couriermail.

De anslår at haien som angrep og fremdeles trolig befinner seg i vannet, er minst fem meter lang.

Sikkerhetsnett
Den mindre haien ble angrepet og funnet ved North Stradbroke Island, øst for Brisbane. Den var trolig et enkelt mål for den større haien, ettersom den satt fast i en line med agn, satt ut av myndighetene for å stoppe haier fra å komme for nærme strendene.

Linene og hainett har tidligere blitt kritisert, ettersom også hvaler har satt seg fast i disse og fått store skader og omkommet.

Men funnet av hvithaien, samt bitemerkene som tyder på at et enda større eksemplar befinner seg i området, har økt støtten for å beholde sikkerhetsordningene.

Flere hai
North Stradbroke Island er et populært surfested, og det er observert stadig flere hai i området den siste tiden.

- De er over alt. Noen dager så sliter vi med å få fisken om bord før haien har tatt den, sier John Gooding, som driver med fisketurer for turister.

De 47 årene nett og liner har blitt satt ut, har det kun vært et dødelig haiangrep i Stradbroke Island. I 2006 ble 21 år gamle Sarah Kate Whiley drept ved Amity Point.

Kommentarer til denne saken