*Nettavisen* Nyheter.

Monti og Berlusconi i krangel om familieverdier

Roma (NTB-AFP): Italias avtroppende statsminister Mario Monti går i et radiointervju hardt ut mot rivalen Silvio Berlusconis familieverdier.

- Berlusconi har brukt uhensiktsmessige våpen, som familieverdier, mot meg. Jeg trenger ikke si mer, sa Monti i en dårlig skjult henvisning til Berlusconis mye omtalte sexskandaler.

Silvio Berlusconi forsøker for sjette gang å bli Italias statsminister. Han har sparket i gang valgkampen med en serie angrep mot valgrivalen Monti, en tidligere EU-kommissær og økonom som overtok som statsminister høsten 2011.

- Berlusconi forvirrer meg med sin logikk og enkelte ganger med sin overdrevne ros. Først sier han at regjeringen har vært en katastrofe, så at den har gjort alt den kunne. Jeg håper velgerne er mindre forvirret enn meg, sa Monti, som også brukte intervjuet med radiokanalen Rai til å forsvare sine reformer.

- Lyset i enden av tunnelen er nærmere enn tidligere, og jeg ser nå langt mer optimistisk på at vi skal unngå at tunnelen i mellomtiden kollapser og ødelegger oss, slik den truet med å gjøre, sier Monti.

Han overtok Italia på et tidspunkt hvor landet var i dyp økonomisk krise. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag