*Nettavisen* Nyheter.

Monty Python sammen på scenen

Foto: Evan Agostini/Getty Images/AFP

God nyhet til alle fans: Monty Python vil stå sammen på scenen igjen i oktober.

(SIDE2:) Monty Python er en av tidenes mest populære humorgrupper. Nå er de klare for å stå på scenen sammen igjen, skriver Ekstra Bladet.

Fortsatt populære
Gruppa besto av Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin. Chapman døde i 1989.

Gjengen sto bak TV-serien «Monty Python’s Flying Circus» som ble laget mellom 1969 og 1974. De lagde også flere populære filmer, blant annet «Life of Brian» og «Monty Python and the Holy Grail».

De har i tillegg laget flere sceneshow, LP-er, dataspill og bøker.

Samler gjengen
I år fyller gruppa 40 år, og det skal selvsagt feires. 15. oktober vil de fem gjenlevende medlemmene bli hedret i New York.

Hyllesten vil foregå i regi av British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). De vil få hedersprisen for både TV-programmene og filmene som fremdeles underholder både gamle og nye fans.

- Vi er veldig glade for å få være med å lede denne begivenheten hvor vi feirer 40-årsjubileet til de enestående Monty Python. Det ser ut til å bli en minneverdig anledning som samler den enormt talentfulle Monty Python-gjengen igjen, sier David Parfitt, BAFTA-formann, til AFP.

Hva gruppa vil gjøre under seremonien, er ikke kjent.

Soloprosjekter
I dag jobber gjengen bak Monty Python hver for seg.

John Cleese er kjent som både komiker, skuespiller og manusforfatter. I 1989 ble han Oscar-nominert for manuset til «A Fish Called Wanda». De siste årene har han blitt kjent for nye generasjoner gjennom rollen som Q i «James Bond»-filmene og Nesten-hodeløse Nikk/Nearly Headless Nick i «Harry Potter»-filmene.

Terry Gilliam har regissert en rekke kjente filmer, blant annet «Brazil», «Twelve Monkeys» og «Fear and Loathing in Las Vegas». Snart er han aktuell med «The Imaginarium of Doctor Parnassus», som er den siste filmen til nå avdøde Heath Ledger.

Eric Idle har fortsatt som skuespiller, men har i størst grad gitt stemmen sin til animasjonsfilmer og dataspill. Blant annet hadde han stemmen til Merlin i den siste «Shrek»-filmen.

Terry Jones har spilt i flere filmer og skrevet filmmanus. De siste årene har han ledet flere TV-serier om historie.

Michael Palin har ikke satset på en skuespillerkarriere, selv om han har spilt i flere filmer etter at Monty Python ble splittet. Han er i dag mest kjent for sine reisedokumentarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.