*Nettavisen* Nyheter.

Mood: Minst 34 barn blant de drepte i Houla

Damaskus (NTB): Ifølge generalmajor Robert Mood er minst 34 barn under 10 år blant de drepte i massakren i den syriske byen Houla. Han sier det fortsatt er uklart hvem som står bak.

27.05.12 22:38

FN-observatørene dro lørdag til Houla for å undersøke hva som hadde skjedd. Søndag kveld informerte Mood FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Syria. Han opplyste at totalt 108 personer ble drept i massakren i Houla, mens 300 ble såret.

Mood sier til NTB søndag kveld at det blant de drepte er minst 34 barn under ti år. Tidligere hadde observatørene opplyst om 30 barn blant dødsofrene.

Mood sier at noen ble drept av bombardering og skyting fra stridsvogner, mens andre ble drept på nærere hold med våpen av mindre kaliber. Det er fortsatt uklart hvem som står bak.

- Uansett hvem som utførte disse sørgelige voldshandlingene, bør de stilles til ansvar. Den tilfeldige og uproporsjonale bruken av makt er uakseptabel og utilgivelig. Drapene på uskyldige sivile må opphøre, sier Mood.

- Jeg uttrykker min dypeste sympati med familiene til de drepte og til de sårede. De som bruker vold for å fremme egen agenda, vil skape mer ustabilitet, mer uforutsigbarhet og kan lede landet ut i borgerkrig, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.