RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moody's fortsatt negative til seismikk

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Moody's har valgt å heve kredittratingen til seismikkselskapet Veritas DGC, men opprettholder et negativt syn på utsiktene for rating på grunn av et fortsatt svakt seismikkmarked
Bakgrunnen for oppjusteringen av tidligere PGS-brud Veritas' kredittrating er en refinansiering av selskapets langsiktige gjeld. Moody's er imidlertid ikke noe videre optimistisk til utsiktene for seismikkmarkedet.

Moody's bekrefter Veritas sin seniorrating på Ba#, men hever rating for usikret gjeld fra B2 til B1. I tillegg er rating for en rekke av selskapets lånefasiliteter hevet fra Ba3 til Ba3, men utsiktene er fortsatt negative for den videre utviklingen i ratingene.

De negative utsiktene reflektere ifølge Moody's fortsatt overkapasitet i seismikkmarkedet og selskapets fortsatt store investeringer i multiklient seismikk som har gitt fallende avkastning. Det siste understrekes ifølge Moody's av nedskrivninger av multiklient biblioteket med 82 millioner dollar siden 2002.

Moody's skriver videre i rapproten at de mener etterspørselen etter seismikk til olje- og gassindustrien fortsatt er relativt svak tross sterke råvarepriser og rekordsterk kontantstrøm i oljeselskapene.

Ratingbyrået ser heller ingen klare tegn til en fortsatt positiv trend i oljeselskapenes investeringer i seismikk tross Veritas økte inntjening i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere