RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moody's nedgraderer Nordsjøaktør

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Moody's har nedgradert ratingen på deler av supplyrederiet Trico Marines gjeld på grunn av svake utsikter i Mexico-gulfen og Nordsjøen, samt stor gjeldsbyrde
Amerikanske Trico Marine eier 83 supplyfartøyer, hvorav 35 er i Mexicogulfen og 20 operer i Nordsjøen. Kredittratingbyrået Moody's avsluttet fredag gjennomgang av selskapets gjeldsrating, og har nedgradert usikret obligasjonsgjeld på tilsammen 250 millioner dollar fra B2 til Caa1 blant annet på grunn av de negative investeringstrendene i de to hovedmarkedene.

Moody's opprettholder en negativ outlook for ratingen, som nå er på et nivå hvor byrået frykter at selskapet kan få problemer med å innfri eller er i ferd å misligholde.

Moody's påpeker at det er stor overkapasitet i Mexciogulfen og Nordsjøen og det er mangel på synlige katalysatorer for oppgang ellers i supplymarkedet. Det vises blant annet til at Tricos hovedkonkurrent i Mexico-gulfen, storebror Tidewater, kun har en utnyttelse på gulf-flåten på 24 prosent.

Ratingbyrået mener også at oljeselskapenes investeringer i de to markedene fortsetter å bli hengende etter i forhold til andre regioner. Når det gjelder norsk sokkel isolert, så mener Moody's at investeringene vil bli begrenset som følge av politiske og skattemessig årsaker inn i 2004.

En eventuell bedring i Nordsjøen kan ikke forventes før ut i 2004, etterhvert som oljelisensene overføres fra de store internasjonale oljeselskapene til uavhengige selskaper.

Det er imidlertid ventet noe bedre inntjening for Trico i andre halvår, og dette er hensyntatt i ratingen. Selskapet gjennomfører også salg av enheter for å bedre gjeldssituasjonen.

Illustrasjonfoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere