RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moody's nedgraderer SAS

Sist oppdatert:
Kredittvurderingbyrået Moody's senker nå utsiktene for SAS og Scandinavian Airlines System i de tre skandinaviske landene fra stabile til negative
Det er SAS' svake finansielle utvikling i første halvår som gjør at Moody's dermed indikerer at flykonsernets kredittrating kan bli nedgradert dersom utsiktene ikke forbedres.

Moody's mener også at det er vanskelig å forutse når SAS kan komme tilbake til et nivå med stabil og varig positiv fri kontantstrøm.

Det er ikke bare negative kommentarer fra ratingselskapet, som bemerker at SAS har vist positive fremskritt i forhold til å gjennomføre sitt forbedringsprogram.

Moody's ser imidlertid en rekke utfordringer for inntjeningen til SAS, så som konkurranse fra lavprisselskapene, lavt antall forretningsreisende og høye drivstoffkostnader.

SAS må forbedre resultatmarginene og kontantstrømmen i forhold til gjeldsgraden, skal de kunne ha forhåpninger om å slippe en nedgradering av kredittratingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere