RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moody's ser negativt på SAS-utvikling

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Moody's har valgt å kutte sitt syn på fremtidutsiktene til SAS-sjef Jørgen Lindegaard fra stabile til negative. Det er selskapets strukturelle utfordringer trykker
SAS har i dag en hovedrating på Ba3 for sin senior gjeld, men Moody's indikerer i dag at denne ratingen kan bli senket. Kredittratingbyrået senker sitt syn på rating til negativt fra stabilt ifølge en pressemelding.

- Endring reflekterer de strukturelle utfordringene SAS møter, som er like de som andre europeiske nasjonale flyselskaper må jobbet med, men de forsterkes av SAS' avhengighet til hjemmemarkedet, dets allerede svake finansielle struktur og Moody's forventning om at tegnene til en bedring er små og er ikke understøttet av noen bedring i marginene, skriver Moody's i sin begrunnelse.

Moody's ser positivt på det SAS har oppnådd i restruktureringen så langt, men sier at den stadig mer intense konkurransen fra lavkostoperatører og svakere passasjermiks vil fortsette å presse flyselskapets marginer, avkastning og kabinfaktor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere