*Nettavisen* Nyheter.

Mor og barn forsvant på bagasjebåndet

Foto: (Scanpix)

Med moren på slep dro barnet avgårde på bagasjebåndet på Gardermoen. Kom seg helt ned i kjelleren og gjennom røntgenmaskin

Den dramatiske episoden fant sted på OSL Gardermoen lørdag ved 11-tida.

- Ved en av de automatiske innsjekkingspostene har barnet kommet seg opp på bagasjebåndet. Moren oppdaget etter kort tid hva som skjedde og fulgte etter på båndet, opplyser politioverbetjent og vaktleder Morten Undlien ved Gardermoen politistasjon.

Ikke før barnet hadde kommet ned i kjelleren på hovedflyplassen og gjennom den første røntgenmaskinen ble han tatt av båndet.

Til alt hell slapp barnet uskadet fra hendelsen, skriver RB.no.

- Sperre sto åpen
Politioverbetjent Undlien forteller at både mor og barn ble fraktet opp til avgangshallen igjen etter den noe ufrivillige rundturen i kjelleren på OSL.

- Familien ville videre med flyet, så det har ikke lyktes politiet å snakke med de involverte foreløpig. Men det vil vi nok gjøre, for vi vil undersøke hva som har skjedd her, sier Undlien.

Informasjonssjef Jo Kobro ved OSL forteller at han ble informert om hendelsen lørdag.

- Dette skjedde ved en av våre manuelle innsjekkingsskranker. Der skal det være sperrer som forhindrer at barn kommer seg på båndet. I dette tilfellet har dessverre en av disse sperrene stått åpen, forteller Kobro.

Gjennom røntgenmaskin
Ifølge vaktleder Undlien ble ikke barnet fanget opp på rullebåndet før det hadde gått igjennom en av de flere røntgenmaskinene som skanner all bagasje i kjelleren etter innsjekking.

- I disse maskinene skilles uidentifiserbar bagasje ut, via en maskin over på et annet spor, hadde det skjedd her kunne det vært snakk om en ulykke. Det skjedde heldigvis ikke, sier Undlien.

Informasjonssjef Jo Kobro sier til RB at de beklager det som har skjedd.

- Vi synes dette er beklagelig. Det har skjedd en gang tidligere også, da kom disse sperrene. Vi anser dette som et uhell, sier han.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.