*Nettavisen* Nyheter.

Mor og besteforeldre tiltalt etter skader på baby

Hønefoss (NTB): En mor i 20-årene og hennes foreldre må 8. april møte i Ringerike tingrett, tiltalt for å ha etterlatt en baby i hjelpeløs tilstand.

Babyen var fire uker gammel da han ble påført omfattende skader. Politiet har ikke klart å bevise hvem som har påført ham skadene, og derfor lyder tiltaleteksten på å ha etterlatt et barn i hjelpeløs tilstand, skriver Aftenposten.

- Dette er vanskelige saker. Den fornærmede kan jo ikke si noe om hva som har skjedd. Vi mener etter en grundig oversikt å ha god oversikt over alle dagene i barnets liv. Vi mener det kan bevises at barnet er påført skader, men vi klarer ikke å bevise hvem som har påført ham skadene. Det er derfor ikke tatt ut tiltale etter noen av skadeparagrafene, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt.

Påtalemyndigheten mener at babyens mor, mormor og morfar må ha oppdaget at barnet var påført skader, og at de straks burde sørget for å gi ham legehjelp. Tiltalen går ut på at skadene er påført ham mens han var mellom to og fire uker gammel. Strafferammen er på inntil tre års fengsel.

Advokat Harald Stabell forsvarer babyens tiltalte mor.

- Hun synes dette er en forferdelig sak. Hun blir først fratatt barnet og så tiltalt. Hun erkjenner ikke noe ansvar for det som måtte ha skjedd av skader på barnet, sier Stabell. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag