*Nettavisen* Nyheter.

Mor og døtre ble skrekkslagne vitner

Foto: Bjørn Egil Jakobsen (Finnmark Dagblad)

Tobarnsmoren, som sammen med sine døtre var vitne til at barnefaren ble angrepet med brekkjern, forteller hun har biljaktbilder i hodet som minner om en dårlig B-film.

30.01.11 21:25

Finnmark Dagblad skrev torsdag om mannen som er tiltalt for å ha kræsjet i, og banket opp en sjåfør som glemte å skru av langlysene. Historien vakte oppsikt, og ble gjengitt i flere aviser, og debattert i flere nettaviser.

Overfor Finnmark Dagblad beskriver en tobarnsmamma, som sammen med sine to døtre på 3 og 18 år ble skrekkslagne vitner, de dramatiske minuttene som startet med kræsj, biljakt og angrep med brekkjern.

Les også: Blendet med lys - ble banket opp

Minner om en dårlig B-film
- Inne i hodet mitt har jeg fortsatt biljaktbilder som minner om en dårlig B-film, forteller tobarnsmammaen, som fortsatt i dag er preget av marerittet som rammet familien 29. desember 2008. Ifølge henne har hendelsen også satt spor hos døtrene. Yngste datter, som bare var tre år den gang "husker mannen som var så sint på han pappa", forteller hun.

Bilen, som ble vraket som følge av det som skjedde, hadde den eldste datteren betalt ni tusen kroner for. Bilen hadde hun registrert på far, men erstatning har hun aldri sett. Profesjonell oppfølging har familien aldri fått. Politiavhør etter hendelsen, og innkallelse som vitne til rettssaken høsten 2009, er alt hun har hørt fra politiet.

Høsten 2009 ble mannen dømt i Hammerfest tingrett, men en saksbehandlingsfeil av retten gjorde at dommen ble opphevet. 24. februar må han møte i tingretten på nytt. At det blir ny rettssak visste småbarnsmoren ikke.

- Det leste jeg i Finnmark Dagblad torsdag, forteller hun.

- Kan fortsatt fremme erstatningskrav
Ifølge politiadvokat Thomas Eliassen Darell ved Vestfinnmark politidistrikt, er det ikke for seint for familien å fremme erstatningskrav i forkant av den bebudede rettssaken, men det haster.

- Hvis vi hadde vært klar over at de som satt i bilen sliter i ettertid kunne vi ha hjulpet de i kontakt med hjelpeapparatet. I utgangspunktet har vi ikke rutiner for å følge opp de som er vitner, sier konstituert politimester Morten Daae.

Politijuristene er også rimelig klare på at en sjåfør som agerer slik i trafikken, ikke har noe bak et bilratt å gjøre. Mannen, som angrep, skal i dag være uten førerkort.

Les flere saker hos Finnmark Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag