*Nettavisen* Nyheter.

Mor og stefar kjent skyldige i overgrep i Gjerdrum

Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

En kvinne (49) og en mann (50) er i lagmannsretten kjent skyldige i overgrep mot kvinnens datter i Gjerdrum på 1990-tallet.

28.01.14 13:50

Juryen fant moren (49) og den daværende stefaren (50) skyldig for overgrep mot ei jente mens familien bodde i Gjerdrum i Akershus fra 1990 til 1998, det vil si fra jenta var fem år gammel.

Begge ble dømt i Nedre Romerike tingrett i fjor, men nekter straffskyld og anket.

Rettsbelæring
Tirsdag formiddag holdt lagdommer Fritz Borgenholt sin rettsbelæring i Eidsivating lagmannsrett på Eidsvoll, etter at aktor og forsvarere holdt sine prosedyrer mandag. I rettsbelæringen kom dommeren inn på hvordan han mener de ti i juryen bør vurdere de ulike forklaringene og andre bevisene. Dette er i stor grad en ren bevisvurderingssak, understreker Borgenholt.

- En skulle tro at overgrep brenner seg inn i sinnet og at en husker i detalj. Erfaring viser at fornærmede kan ha problemer med tidfesting, stedfesting og antall. Etter min mening kan alder spille inn, mange husker mindre fra ung alder. Hvor mange år som er gått kan også være en faktor, sa han til juryen.

Brukte kort tid
De ti personene i juryen gikk tirsdag inn på juryrommet for å ta en avgjørelse i skyldspørsmålet. De brukte kort tid til før avgjørelsen var klar.

Prosedyrer for straffeutmålingen vil starte onsdag.

Fakta
Den 49 år gamle kvinnen og hennes tidligere ektefelle (50) var tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot kvinnens datter i tidsrommet fra 1990 til januar 1998.

Overgrepene skjedde ifølge tiltalen i Gjerdrum i Akershus fra jenta var i femårsalderen til moren og stefaren flyttet til Alvdal i begynnelsen av 1998. Datteren er nå 28 år.

Kvinnen er tidligere dømt til 15 års fengsel for tilsvarende overgrep mot to av sine andre barn, samt to nabobarn i Alvdal i Hedmark.

I april i fjor ble kvinnen dømt til 14 års forvaring med en minstetid på sju år i Nedre Romerike tingrett. Mannen ble dømt til seks års fengsel. Begge anket.

Tirsdag 14. januar startet ankesaken i Eidsivating lagmannsrett på Eidsvoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.