*Nettavisen* Nyheter.

Mor og tre barn omkom etter frontkollisjon med buss

TRAGEDIE: En mor og tre barn omkom i ulykken. Foto: Timo Hartikainen

Politiet mistenker at den 33 år gamle kvinnen tok en u-sving og bevisst kjørte inn i fronten på bussen.

28.10.14 12:40

Den tragiske hendelsen i Norra Savolax, hvor tre små barn på 1, 2 og 6 år fulgte moren inn i døden, ryster hele Finland, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Ennå er det mange brikker som må på plass for å få et totalbilde av hva årsaken til krasjen er.

Men ifølge den finske avisen Hufvudstadsbladet skal moren ha satt barna i bilen og fulgt etter faren til de to yngste barna. Da satt han på den aktuelle ulykkesbussen - på en arbeidsreise.

Kranglet på bussen
Mens kvinnen var på vei etter bussen skal hun og mannen ifølge avisen ha kranglet på telefon. Noe senere skal kvinnen ha tatt igjen bussen, og på et busstopp steg hun inn i bussen.

Ifølge Heikki Mansikka-aho fra Östra Finlands polis skal de ha kranglet så heftig om bord i bussen at sjåføren til slutt måtte be kvinnen om å gå av.

Frontkollisjon
Etter dette kjørte både bilen og bussen i samme retning mot Kuopio. Vitner sier de så at kvinnen, som kjørte før bussen, skal ha snudd og kjørt i høy fart direkte inn i fronten på bussen. Moren og barna skal ha vært forsvarlig sikret med bilbelter og bilstoler for barna.

Mannen, som nå har mistet alle sine nærmeste, er i sjokk.

- Han er svært ute av seg og vil trenge psykososial terapi i lang tid etter dette, sa sjefslege Jorma Penttinen ved Kuopios universitetssjukhus til den finske avisen mandag.

Sjåføren og de øvrige 15 passasjerene ble umiddelbart tilbudt krisehjelp.

La igjen lapp til mannen i bilen
En håndskrevet lapp som politiet fant i bilen er den eneste konkrete ledetråden de så langt har, og som kan knyttes opp mot kvinnens tanker rundt mannen.

- Det står noen linjer om deres relasjon, men ingenting som gir hint om at hun planla å kjøre inn i bussen, sier politiet.

Uvanlig med familiemord
Familiemord av dette omfanget er ekstremt uvanlig i Finland. Det Rättspolitiska institutet kan ikke finne tilsvarende saker de siste 10 årene, ifølge Hufvudstadsbladet.

Det finnes ingen entydige faktorer som kan sies å ligge bak når foreldre tar livet av både seg selv og barna, skriver avisen.

Hannu Lauerma, ansvarlig overlege ved et psykiatrisk fengselssykehus, sier at det er menn som står bak 60 prosent av alle familiemord i Finland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag