Gå til sidens hovedinnhold

Mor siktet for å ha forgiftet sønn

En kvinne i 40-årene fra Sør-Trøndelag er siktet for å ha forgiftet sin egen sønn og ha påført ham alvorlige skader.

(Malvikbladet): Rett før jul mottok politiet en anmeldelse fra barnevernet på at en ung gutt i Malvik angivelig skal ha blitt påført en forgiftningsskade av en omsorgsperson.

Nyreskade
Kort tid etter ble familens bolig ransaket av politiet, og guttens mor siktet etter straffelovens paragraf 229, som gjelder legemsbeskadigelse og paragraf 232, som blant annet omhandler gift.

Beredskapshjem
Etterforskningsleder Geir Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim bekrefter siktelsen, men ønsker foreløpig å si minst mulig om saken av hensyn til etterforskningen.

Han bekrefter imidlertid at barnet har fått en alvorlig skade og at det nå er plassert i midlertidig beredskapshjem.

- Formålet med etterforskningen er å finne årsaken til skaden, sier han til Mb.no.

- Ektefelle fikk skade
Etter det Malvik-Bladet erfarer skal politiet i en tidlig fase av etterforskningen ha mistenkt at også ektemannen var utsatt for forgiftning.

- Vi kjenner til at ektefelle har hatt en skade, men det er ikke noe vi etterforsker, svarer Momyr kort på spørsmål omkring ektemannen.

Nekter
Politioverbetjenten ønsker ikke å gå inn på hva slags giftstoff det angivelig skal dreie seg om.

I avhør har kvinnen nektet for de alvorlige anklagene.

- Vedkommende erkjenner ikke straffskyld, sier Momyr.

Ikke fengslet
Han vil ikke gå inn på hva kvinnen har sagt i avhør.

Malvikkvinnen i 40-årene er ikke varetektsfengslet. Momyr begrunner beslutningen med at kvinnen per i dag ikke har omsorgen for det unge barnet, og sier dette er en vurdering politiet gjør fortløpende.

Kripos
Momyr opplyser at en rekke personer er avhørt i saken og betegner siktelsen som svært alvorlig. Av hensyn til sakens omfang overtok trondheimspolitiet etterforskningen allerede på et tidlig stadium. Momyr forteller om en omfattende sak og sier eksperter fra Kripos er koblet inn.

- Etterforskningen pågår for fullt. Vi vil fortsatt gjøre både tekniske og taktiske undersøkelser. I tillegg vil det bli tatt avhør av helsepersonell, sier Momyr.

- Ikke spor av gift
Kvinnens forsvarer, advokat Torfinn Svanem, sier hans klient stiller seg helt uforstående til politiets siktelse.

- Hun benekter dette hardnakket, sier Svanem og presiserer at malvikkvinnen foreløpig ikke er formelt siktet.

- Det er ikke utferdiget et formelt siktelsesdokument i saken, sier han og viser til at politiet er lovpålagt å ta ut en siktelse dersom de skal gjennomføre et tvangsinngrep, som i dette tilfellet ransaking av boligen.

Kritisk
Svanem er sterkt kritisk til anmeldelsen fra barnevernet og betegner den som høyst ubegripelig.

Til Malvik-Bladet forklarer advokaten at kvinnens barn har vært plaget med sykdom i lang tid uten at legene har klart å finne en klar medisinsk årsak.

- Barnevernet mener skadene er påført. Min klient sier hun har tatt seg av det syke barnet så langt det lar seg gjøre, sier Svanem.

Venter på rapport
Han understreker samtidig at det i forbindelse med undersøkelser av barnets kropp ikke er funnet spor av giftstoffer. En sakkyndig ekspert i Oslo er bedt om å utrede den unge guttens sykdom, og vil ifølge Svanem om kort tid legge frem en rapport.

- Vi ser med forventning frem til ferdigstillelsen. Da vil det bli avdekket at det ikke dreier seg om forgiftning, sier han.

- Meningsløse påstander
Mistankene om at kvinnen også skal ha forgiftet ektemannen betegner Svanem som absurde.

- Påstandene er helt meningsløse, men jeg blir ikke lenger forundret over noe i denne saken, sier han.

Vanlig rutine
Barnevernleder Gro Eline Almo i Malvik kommune kan ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er helt normalt at barnevernet går til politianmeldelse ved mistanke om omsorgssvikt.

- Det er en helt vanlig rutine, sier hun.

Les flere saker fra Mb.no her

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe