*Nettavisen* Nyheter.

Mor tapte overgreps-anke

Gulating lagmannsrett fant ingen formildende faktorer i ankesaken der en mor forgrep seg på sin seks år gamle datter.

Den 28 år gamle kvinnen ble igjen dømt til ti måneders ubetinget fengsel for sex-overgrep på sin datter.

- Hun lyver
Kvinnen ble i oktober 2005 dømt i Bergen tingrett. Også den gangen fikk hun ti måneders fengsel, men hun valgte å anke saken til lagmannsretten. Hun har hele tiden hevdet at hun var uskyldig og at datteren løy om overgrepet.

Det var mens den da seks år gamle jenten var på helgebesøk hos moren i september 2004 at overgrepet skjedde. Jenten bodde i fosterhjem hos sin mormor og morfar, etter at moren mistet omsorgen for henne halvannet år tidligere. En uke etter at hun hadde kommet hjem fra helgebesøket hos moren, fikk besteforeldrene sjokkmeldingen. Den 28 år gamle kvinnen skulle ha tvunget sin datter til å antaste seg, mens de begge to dusjet.

Anmeldte sin datter
Det var seksåringen selv som uoppfordret skal ha fortalt besteforeldrene i detalj om hva som skjedde på badeværelset i september i fjor. Rystet valgte besteforeldrene å angi sin egen datter til barnevernet, som anmeldte saken til politiet.

28-åringen hevdet i tingretten at historien var oppspinn, og mente hun kunne bevise det med at hennes dårlige hofte gjorde at hun aldri satt på gulvet, slik datteren hadde sagt i dommeravhøret at hun gjorde. Men retten mente den lille jenten var troverdig i dommeravhøret.

- Grovt tillitsbrudd
Også lagmannsretten valgte å tro på datteren. Retten karakteriserte overgrepet som et grovt tillitsbrudd og mente datterens lave alder og alvorlighetsgraden i overgrepet tilsa at dommen fra tingretten kunne bli stående.

Moren må dermed i fengsel i ti måneder, i tillegg til å betale saksomkostninger på 5000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag