*Nettavisen* Nyheter.

Mor til drept diplomat: - Hillary Clinton lyver

Torsdag møtte Hillary Clinton i Kongressen og redegjøre for håndteringen av terroraksjonen i Benghazi i Libya for tre år siden. Foto: Chip Somodevilla (Afp)

Moren til en drept diplomat langer ut mot Hillary Clinton, som torsdag måtte forsvare seg i en høring i Kongressen.

22.10.15 18:57

USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton møtte torsdag til høring i Kongressen om angrepet på USAskonsulat i Benghazi i 2012.

Ambassadør Chris Stevens og tre amerikanske soldater ble drept da konsulatet i Benghazi i Libya ble angrepet av terrorister i september for tre år siden.

Clinton har fått massiv kritikk i forbindelse med Benghazi-angrepet, og torsdag måtte hun svare Kongressen på om mer kunne vært gjort for å hindre angrepet.

Les også: Dette er skjebnedagen for Hillary Clintons presidenthåp

- En horribel jobb
Kandidat i Republikanernes nominasjonsprosess, Donald Trump, er ikke nådig når han kritiserer innsatsen til Clinton under kongresshøringen.

«Hillary gjør en horribel jobb under Benghazi-høringen ved å lese opp fra et manuskript. Patetisk. Hun er ingen leder,» lyder en Twitter-melding Trump postet torsdag.

Clinton har også fått kritikk fra pårørende til de drepte, som hevder den tidligere utenriksministeren tilbakeholdt informasjon.

Patricia Smith er moren til Sean Smith, som er én av de fire amerikanerne som ble drept i Benghazi-angrepet. Moren forteller CNN at hun vet svært lite om omstendigheten rundt dødsfallet til sønnen, som var stasjonert som amerikansk diplomat ved USAs konsulat i Benghazi.

- Hillary Clinton lyver
Hun hevder ingen har tatt kontakt med henne etter sønnens begravelsesseremoni i Washington D.C., til tross for at Clinton lovte å «komme tilbake til henne».

- Hun har ikke ringt meg. Hun har ikke kontaktet meg. Hun har ikke gitt meg noe informasjon, sier Patricia Smith til CNN.

Under et vitnesbyrd i januar 2013, uttalte Clinton at deres jobb var å «finne ut hva som skjedde, samt gjøre alt de kunne for å avverge at noe lignende skal skje igjen». Dette fikk Patricia Smith til å koke over.

- Hun lyver. Det er absolutt løgn, sier hun.

- Ikke nær nok familie
Til tross for at hun er moren til en drept amerikansk diplomat, har hun ikke fått noe mer informasjon om Benghazi-hendelsen, fordi myndighetene ikke anser henne for å være i nær nok familie, ifølge henne selv.

- På TV så jeg blodige fingeravtrykk på veggene der borte. Jeg spurte spesifikt: Er det min sønns fingeravtrykk som glir nedover veggen? Noen må fortelle meg det, sier hun til CNN.

- Ingen garanti for sikkerheten
Clinton uttalte under kongresshøringen at USA ikke kan hindre alle terrorangrep, men må likevel ta risken ved å utøve diplomati.

- Chris Stevens forsto at diplomater må opptre på steder der våre soldater ikke er. Der det ikke er andre støvler på bakken, er sikkerheten langt fra garantert, sa hun i sitt åpningsinnlegg.

Hun sa Stevens forsto at man «aldri kan hindre enhver terrorhandling eller oppnå perfekt sikkerhet, og at vi må akseptere en viss risiko for å beskytte landet vårt og fremme våre interesser».

(Artikkelen fortsetter under).

Storfavoritt
Clinton ser storfavoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, men hennes håndtering av Benghazi-angrepet har vært gjenstand for sterk kritikk, særlig fra republikansk hold, og har undergravet hennes troverdighet.

Det vakte stor oppmerksomhet nylig da Republikanernes flertallsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, nylig røpet at noe av Republikanernes motiver for å kjøre så hardt på Benghazi, var å undergrave Clinton i forkant av valgkampen.

Annonsebilag