RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morales flyr hjem uten Snowden

Sist oppdatert:
La Paz (NTB-AFP-Reuters): Bolivia anklager en rekke land for brudd på folkeretten etter at de stengte sine luftrom for presidentens fly. Et resultatløst søk etter Edward Snowden stemples som en «grov krenkelse».

Flyet med president Evo Morales om bord ble natt til onsdag tvunget til å lande i Østerrike fordi Frankrike, Portugal, Italia og Spania ifølge bolivianske myndigheter stengte sine luftrom for flyet. Årsaken skal ha vært en mistanke om at spionsiktede Snowden var om bord på flyet.

Etter omkring et halvt døgn på flyplassen i Wien fikk Morales' fly tillatelse fra spanske myndigheter til å fly via Kanariøyene og hjem til Bolivia.

Men før det skjedde, gjennomførte østerrikske myndigheter et resultatløst søk etter den spionsiktede varsleren Edward Snowden, som USA har begjært utlevert for lekkasjer om et hemmelig overvåkingsprogram. Etter alt å dømme befinner Snowden seg fortsatt i transittområdet på flyplassen i Moskva.

Ifølge Morales forsøkte Spanias ambassadør i Wien å ta seg en kopp kaffe inn i presidentflyet i et angivelig forsøk på å sjekke om Snowden var om bord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere