RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mordbranntiltalt 18-åring kreves for 5 millioner

Lakselv (NTB): En 18-årig kvinne som er tiltalt for å ha satt fyr på et hus i Lakselv i fjor høst, risikerer å starte voksenlivet med en gjeld på mer enn 5 millioner kroner.

17. september i fjor skal kvinnen, som da var 17 år, ifølge tiltalen ha satt fyr på et bolighus i Lakselv. Kvinnen skal ha tent på materiale i den ene av leilighetene i firemannsboligen, mens to personer lå og sov i en av de andre leilighetene, heter det i tiltalen. Huset ble totalskadd, skriver Sagat.

I tiltalen blir det lagt ned påstand om erstatning på 121.000 kroner til de to som greide å komme seg ut av den brennende boligen. I tillegg krever eieren av huset 12.000 kroner og kravet fra to forsikringsselskaper er til sammen på vel 5 millioner kroner.

Kvinnen er tiltalt etter mordbrannparagrafen og risikerer en lang fengselsstraff i tillegg til erstatningen. I statsadvokatens tiltale står det at de to personene kunne ha mistet livet om de ikke hadde våknet.

Jentas forsvarer Per A. Amundsen har tidligere sagt at hans klient nekter for straffskyld for ildspåsettelse.

Den unge kvinnen må i tillegg til mordbranntiltalen svare for sju tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann, og for å ha brukt narkotika, skriver Sagat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere