Gå til sidens hovedinnhold

Møre og Romsdal på varmetoppen natt til torsdag - noterte 15 grader

Været:

Fønvinden varmer opp Norge. Vestfold og Telemark noterte 13,2 grader onsdag, mens Møre og Romsdal var varmeste fylke natt til torsdag.

Fønvind feier over Norge, og torsdag ventes plussgrader i nesten hele landet, ifølge meteorologene. Det var høye temperaturer mange steder i Norge også onsdag. Varmest av målestasjonene var Ramnes i Vestfold og Gjerpen i Telemark, viser oversikten på Yr.no. På begge disse stedene krøp gradestokken opp i 13,2 grader. Norgesrekorden for februar er fra 23. februar 1990. Da ble det målt 18,9 varmegrader på Sunndalsøra.

Sjekk din værmelding på yr.no

Torsdag morgen klokka 07 er Marstein i Hordaland varmest i landet med 13,1 grader.

Natt til torsdag var Møre og Romsdal Norges varmeste fylke med 15 grader på Åndalsnes. Det er likevel et stykke unna fylkesrekorden målt på Sunndalsøra i 1990: 18,9 grader.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk institutt har satt faregraden for snøskred til rødt og oransje nivå i flere regioner idet skolenes vinterferie nærmer seg i flere fylker.

Les også: Snøskredfare på rødt og oransje nivå: Dette er områdene der faren er størst

Sjekk snøskredfare på varsom.no

Værvarselet fredag

Værvarselet for fredag forteller om sørvestlig frisk bris utsatte steder Østafjells, på kysten øst for Oksøy periodevis liten kuling. Oppholdsvær og perioder med sol.

For fjellet i Sør-Norge venter meteorologene vest og sørvest liten kuling utsatte steder, i nord perioder med stiv kuling, om kvelden sterk kuling. Oppholdsvær og perioder med sol.

Vestlandet sør for Stad får sørlig liten kuling utsatte steder, på kysten i nord stiv kuling, ved Stad sterk kuling om kvelden full storm, ifølge varselet. Det ventes stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Om kvelden litt regn lengst nord.

Møre og Romsdal og Trøndelag: Sørvestlig stiv og periodevis sterk kuling på kysten, om kvelden liten storm. Det ventes regn, men i Trøndelag snø over 500-800 meter. Etter hvert blir det oppholdsvær i sør, fra om ettermiddagen stort sett oppholdsvær også i nord. Om kvelden kan hende litt regn igjen på Sunnmøre.

I Nordland minker vinden til vestlig frisk bris. Regnbyger, snøbyger over 200-500 meter. Fra fredag ettermiddag sørøstlig frisk bris, om kvelden sørlig stiv kuling på kysten sør for Bodø. Sludd og snø, regn nær kysten, om kvelden regn sør for Bodø.

I Troms venter meteorologene nordvestlig stiv kuling som minker til frisk bris. Det ventes sludd- og snøbyger. Om kvelden skiftende bris. Stort sett oppholdsvær.

I Finnmark ventes fredag nordvestlig liten og til dels stiv kuling utsatte steder, om kvelden frisk bris. Sludd- og snøbyger, vesentlig i kyst- og fjordstrøkene.

På Spitsbergen blir det først på dagen nordøstlig liten kuling utsatte steder i sør, ellers nordlig, opptil frisk bris. Enkelte snøbyger i nord, ellers opphold og til dels pent vær, heter det i værvarselet på yr.no.

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Kommentarer til denne saken