*Nettavisen* Nyheter.

Moren (22) :- Jeg glapp ham

BABY 59 har det etter forholdene bra. Han er nå gjenforent med sin mor. Foto: CHINA STRINGER NETWORK (Reuters)

Moren til babyen som ble funnet i et kloakkrør i Kina, sier hun ikke mente å miste ham.

29.05.13 09:30

(SIDE2): Den 22 år gamle kvinnen skal ha født barnet i hemmelighet, men har forklart til politiet at hun mistet barnet ned i kloakken.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Kloakkbabyen
Det skjedde, ifølge henne, da hun prøvde å holde den glatte, nyfødte babyen, mens hun samtidig skulle tørke vekk alt blodet som hadde kommet under fødselen.

Onsdag ble den oppsiktsvekkende historien om «kloakkbabyen» kjent for hele verden da video av hvordan brannmannskaper skar ned et kloakkrør og åpnet det forsiktig for så å finne et nyfødt barn der, ble sluppet.

Barnet, en gutt som veide 2,3 kilo, hadde lav hjerterytme, og legene fryktet at han hadde brist på hodeskallen, men han var ellers i fin form. Tilstanden hans er nå stabil.

Moren varslet selv
Sinne bredte seg i nabolaget da de forsto hva som hadde skjedd, og mange mente foreldrene burde straffes hardt. Kvinnen som eide huset, forklarte politiet at hun ikke visste om at noen av leietakerne var gravide.

Nå er det klart at det var moren selv som varslet huseieren, som igjen varslet politiet og brannvesen. Hun skal ha innrømmet på stedet at hun var guttens mor. Hun skal ha skjult graviditeten gjennom hele svangerskapet.

Politiet har ikke bestemt seg for om de skal sikte moren, skriver AFP.

Et stigma
Å få barn utenfor ekteskapet er fremdeles et stigma i Kina, og det finnes få ordninger for enslige mødre. Mange single kvinner som får barn, føler seg derfor tvunget til å oppgi barnet for adopsjon fordi de økonomisk ikke klarer å ta seg av det. Moren i dette tilfellet er nå gjenforent med gutten sin og er sammen med ham på sykehuset.

LES OGSÅ:Jentene som forsvant

SE DEN UTROLIGE VIDEOEN HER

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.