*Nettavisen* Nyheter.

Moren beskylder barna for å lyve om vold og overgrep

Hamar (NTB): Alle de tre sønnene lyver om de seksuelle overgrepene de skal ha blitt utsatt for, hevder moren i overgrepssaken i Eidsivating lagmannsrett.

Eldstesønnen pleier å si det han tror folk vil høre, mens småbrødrene hans åpenbart er drillet på forhånd i hva de skal si, mener den overgrepstiltalte moren (40). I Eidsivating lagmannsrett mandag avfeide hun så å si alt hennes tre sønner har fortalt til politiet om overgrep og vold gjennom til sammen 13 avhør som blank løgn.

Da saken ble behandlet i Øvre Romerike tingrett ble både moren og faren (30) dømt til 17 års fengsel for overgrep.

- Jeg vet ikke hvorfor han lyver om dette, men han har en tendens til å lyve i alle slags sammenhenger. Han snakker folk etter munnen og forteller politiet det politiet ønsker å høre, sa kvinnen da hun ble spurt ut av aktor i overgrepssaken mandag.

Gjennom hele den forrige rettssaken har juryen fått høre barnas egen fortellinger om årelange, svært grove seksuelle overgrep, samt systematisk voldsutøvelse. Da statsadvokat Petter André Johansen påpekte at forklaringene deres er tydelig sammenfallende, selv om de er gitt uavhengig av hverandre, hevdet kvinnen at de yngste barnas fosterforeldre hadde drillet dem i forkant av avhørene.

- De bor i samme fosterhjem og snakker om de samme tingene med de samme fosterforeldrene. Da er det ikke så rart at de snakker noenlunde likt, sa kvinnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.