*Nettavisen* Nyheter.

Moren så sønnen bli skutt og drept på TV

SKUTT: Politiet trodde Shepherd stakte seg etter et våpen i baksetet, og avfyrte skudd. Det hele ble sendt på direkteoverført TV.

Politiet fulgte tre barns-faren (41) i tre mil, før han ble stoppet og skutt med TV-helikopter hengende over.

17.04.15 10:27

- Farvel, jeg elsker deg.

Det sa Frank Ernest Shepherd III (41) fra Houston, Texas, - kallenavn Trey - da han onsdag formiddag ringte sin mor Cheryl. Hun var trolig den siste han snakket med før han døde, bare minutter senere.

- Stopp, vær så snill
Forut før han døde, hadde han i løpet av de siste 20 minuttene av sitt liv stukket fra en standard trafikkontroll etter å ha blitt stoppet for å ha foretatt et «farlig bytte av kjørefelt», med en påfølgende politibiljakt. Alt kunne ses direkte på TV – noe moren Cheryl også gjorde.

- Jeg skjønte ikke hva som foregikk først. Jeg sa jeg elsket ham, og spurte hva som skjedde. Det var da han fortalte at politiet jaktet ham. Jeg begynte øyeblikkelig å be, og ba han være så snill og stoppe bilen, vær så snill. Ikke gjør dette, vær så snill å ikke gjøre dette. Han visste han ikke kom hjem igjen.

Hva som er årsaken til at Shepherd stakk av fra trafikkontrollen er ikke kjent. Hvorfor han først gikk ut av bilen for deretter å bøye seg inn i baksetet, da han hadde stoppet etter biljakten, er heller ikke klart. Det var ikke noe våpen i bilen, men politiet mente det virket som han bøyde seg etter det – og to av dem avfyrte 10-12 runder.

Klikk på bildet for å forstørre.

DØD: Frank Shepherd stakk fra politiet, og ble skutt og drept etter en biljakt.

Shepherd ble erklært død på sykehuset.

- De hadde ikke trengt å skyte ham, sier Cheryl.

Krasjet
41-åringen skal i løpet av biljakten også ha ringt politiets nødtelefon og sagt han hadde en baby i bilen. Det hadde han ikke, men Shepherd ventet sitt fjerde barn.

Bilen han kjørte stoppet etter at han hadde krasjet inn i to andre biler, og hans egen ble vraket.

- Han ble beordret til å vise hendene sine og komme ut av bilen, sier en polititalsperson.

Kort tid etter lå Shepherd skutt på bakken, bilen hans var gjennomhullet etter skuddene politiet hadde avfyrt. Saken blir nå etterforsket.

- Hvorfor?
Shepherd hadde flere dommer og anmeldelser bak seg, blant annet for overfall på et familiemedlem og en voldsanmeldelse av en eks-kjæreste.

- Derfor flyktet han, han ville ikke tilbake i fengsel, sier en kollega.

Familiemedlemmer sier de ikke anklager noen andre for dødsfallet, Shepherd gjorde selv den fatale feilen ved å vende tilbake til bilen og gripe etter noe i baksetet.

Klikk på bildet for å forstørre.

SORG. Cheryl sørger over sønnen, og forteller ABC13 at han ringte henne i det han ble jaktet av politiet i bil. Foto: (Faksimile)

- Men hvorfor flyktet han fra politiet? Jeg visste ikke det var nevøen min da jeg så det på TV engang. Det var søsteren min, moren hans, som ringte meg og fortalte at de hadde skutt og drept han, sier onkelen Chris Shepherd, som viste sin sorg på åstedet for skytingen sammen med moren Cheryl.

Politidrap
Skytingen av Shepherd kommer bare dager etter at Eric Harris (44) ble skutt og drept av politi i Tulsa, Oklahoma. Det skjedde ved et uhell da en politimann tok feil av en elektrosjokk-pistol og tjenestevåpenet.

LES mer: - Oi, jeg skjøt ham! Jeg beklager!

Det siste året har det vært flere drap på pesoner med mørk hudfarge, der politiet har holdt våpenet. Det har ført til anklager om et rasistisk gjennomsyret politi- og rettsvesen, og flere demonstrasjoner har preget byer i USA.

Det er antatt at også skytingen av Shepherd vil fører til at debatten igjen når kokepunktet.

LES også: Klarte ikke telle alle som ble drept av politiet - så de sluttet

(Kilder: Washington Post, ABC13)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.