Moren til Christoffer anker dom

Foto: Privat

Moren til Christoffer Gjerstad Kihle anker til Høyesterett. Hun er dømt for passiv medvirkning til volden som kostet sønnen livet, melder P4.

15.03.13 13:14

Moren til Christoffer Gjerstad Kihle anker lagmannsrettsdommen på betinget fengsel i ett og et halvt år for passiv medvirkning til volden som tok livet av sønnen i 2005.

Det er P4 som melder at moren anker dommen fra Agder lagmannsrett. Anken gjelder feil lovanvendelse og saksbehandlingen. Hvis dette ikke når fram, anker de også straffeutmålingen mot moren.

4. mars kom dommerne i lagmannsretten fram til at kvinnen skal straffes for å ha unnlatt å beskytte sønnen mot stefaren, men frifant henne for at hun kunne ha innsett muligheten for at gutten kunne dø som følge av skadene han ble påført.

Straffen var ett år kortere enn hva Tønsberg tingrett konkluderte med i fjor. Den gang valgte domstolen å dømme kvinnen strengere enn aktors påstand og gjorde fire måneder av straffen på to og et halvt års fengsel ubetinget.

Både faren og bestemoren til Christoffer Gjerstad Kihle var skuffet over dommen mot den døde åtteåringens mor. Ada Sofie Austegard sa at dommen på halvannet års betinget fengsel er en hån.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.