RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat)

Moren til Lena besvimte i retten

Sist oppdatert:
Moren til Lena Westins knakk sammen da ekskjæresten mor sa hun var overbevist om at sønnen ikke hadde drept hennes datter.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): – Jeg har lest nettavisene som fremstiller min sønn som en person uten empati i det hele tatt. Det er han ikke, sa moren til den tiltalte 31-åringen i retten.

På direkte spørsmål om hun er overbevist om at sønnen ikke har drept Lena Westin svarte hun:

– Ja, jeg er helt overbevist.

Lena Westin ble funnet død på gulvet i stua med et pledd over seg.

Politiet har ikke funnet en klar dødsårsak, og lenge ble dødsfallet bare kategorisert som mistenkelig.

I november 2008 erkjente derimot den 31 år gamle ekskjæresten at han kvalte Westin med en telekabel.

Mandag fortalte 31-åringen at han først satt bak ekskjæresten og begynte å massere henne.

Deretter la han armen rundt henne og kvalte henne. Til slutt la han en telekabel rundt halsen hennes og klemte til hun var død.

Les egen sak: Fortalte hvorfor han drepte Lena

31-åringens mor tror at hjertet til Lena Westin kan ha stoppet naturlig fordi det kan ha vært svekket av medisiner. Westin brukte medisiner mot depresjon.

En alternativ dødsårsak
– Hvis Lena hadde tatt antidepressiva og drukket grape frukt så virker det veldig sterkt. Hvis NN (sønnen) var der og Lena gled framover fordi det begynte å svartne for henne, så tenker jeg at han tok armen sin rundt henne for å trekke henne tilbake igjen. Så kan Lena ha sagt noe sånt som «fader ta deg NN» fordi hun ville ned på gulvet. Så har NN latt henne gli ned på gulvet og så lagt et pledd over henne og gått.

Denne alternative versjonen av hva som kan ha skjedd i leiligheten til Lena Westin på Skullerud 9. august 2008 fikk moren til Westin å besvime i Oslo tingrett.

I timen før hadde hun hørt tiltaltes mor fortelle at hun var overbevist om at sønnen har kommet med en falsk forklaring da han i november 2008 tilsto drapet på ekskjæresten.

Hendelsen hvor moren til Lena besvimte fant sted like før klokken 12 tirsdag.

- Påtatt seg skylden
- Jeg tror ikke at min sønn kan ha gjort dette, sa moren til den 31 år gamle drapstiltalte i retten. Hun tror at han har påtatt seg skylden for drapet.

- Det er slik han er. Han tar på seg skylden for alt, sa moren i retten.

31-åringen erkjente at han hadde drept ekskjæresten i november 2008.

I retten forklarte sønnen at han da hadde kommet ut av sin psykose, og at han da husket hva som hadde skjedd. Etter en kort tid hadde han ikke klart å holde sin historie inne.

Les egen sak: – Jeg føler ikke at noen har ansvar for det som skjedde

- Den dagen de ringte og fortalte at han hadde tilstått så visste jeg at "nå kommer det".

Første gang moren snakket med sønnen om drapet så var hun kritisk til sønnens tilståelse.

- Han sa at «mamma, jeg har drept Lena». Jeg spurte «hvordan gjorde du det» og han svarte «jeg gjorde det bakfra. Jo, jeg masserte henne og så drepte jeg henne. Jeg kvalte henne».

- Så spurte jeg hvorfor han skulle ha drept Lena og da falt han ut av rollen. Da begynte han å snakke om at han var Den Hellige Ånd og måtte redde verden fra kosmisk krig fordi Abraham ikke hadde ofret Isak i Det gamle testamente. Han snakket også om kinesiske kvinner som skulle ha barn med ham, fortalte moren i retten.

Moren fortalte at sønnen har bodd mye hos henne i tiden etter drapet. Det har vært i permisjonene han har hatt fra institusjonen der han i dag får behandling.

Ba sønnen trekke tilståelsen
- For ikke så lenge siden så sa han at «det er akkurat som jeg aldri har gjort det». Da sa jeg at du må ringe politiet og fortelle at du ikke har gjort det. Da så han veldig strengt på meg og sa «mamma, det går ikke an å lyve sånn», sa moren i retten.

I Oslo tingrett fortalte hun om en omsorgsfull sønn som aldri kunne ta livet av dyr, og som mente at den verste synden var å ta livet av et menneske.

Statsadvokat Irlin Irgins sa under sitt innledningsforedrag mandag at politiet har etterforsket drapet også for å avsløre en eventuell falsk forklaring fra tiltalte.

På telekabelen som lå ved siden av den avdøde i leiligheten, og som 31-åringen sier han brukte under drapet, er det funnet DNA som kan knyttes til tiltalte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere