RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morgan Johansson kan bli ny leder for sossarna

Stockholm (NTB-TT): Tidligere statsråd Morgan Johansson kan bli ny leder for det kriserammede svenske sosialdemokratiske partiet.

Johansson sier ifølge nyhetsbyrået TT at han ikke vil si nei dersom han blir spurt.

Ledelsen i partiet fortsatte tirsdag sine sonderinger for å finne en etterfølger etter Håkan Juholt, som trakk seg fra vervet som toppleder i helgen. Mange kandidater har allerede sagt nei, men Morgan Johansson er mer positiv.

- Når partiet er i en slik situasjon som i dag, er det ikke mulig å si nei, da finnes det bare ett svar: Ja. Det gjelder også for meg, men samtidig vil jeg tilføye at det fins mer egnede kandidater, sa han til svensk fjernsyn tirsdag.

42 år gamle Johansson er leder for justiskomiteen i Riksdagen. Han har sittet i den svenske nasjonalforsamlingen siden 1998. Fra 2002 til 2006 var han minister for folkehelse i Göran Perssons regjering.

Politiske observatører mener Johansson tilhører venstrefløyen i det sosialdemokratiske partiet. For vel ett år siden sa han at han ikke var aktuell som ny leder etter Mona Sahlin fordi han hadde små barn han måtte ta seg av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere