*Nettavisen* Nyheter.

Morgenbladet tilbake i tabloid

Denne uken kan du klippe ut Morgenbladet i nytt format. Avisen skal tilbake til tabloid etter noen år som fullformat-avis.

20.06.08 11:02

Få måneder etter at Morgenbladet fikk ny redaktør og nye eiere, kommer de første synlige endringene i avsien.

Alf van der Hagen overtok som ansvarlig redaktør etter at Truls Lie hadde drevet avisen i ti år. Fra og med neste uke går avisen over til tabloidformat, etter at avisen de siste årene har kommet ut i fullformat.

Ifølge Nettavisen ble "nye" Morgenbladet vist frem torsdager.

- Vi skal gi begrepet tabloid et helt nytt innhold. Vi tar jo vare på det gamle og etablerte. Men jeg er jo klar over at det er en fare for at enkelte lesere vil mislike det nye formatet, sier ansvarlig redaktør Alf van der Hagen.

Denne ukens avis blir trykt i fullformat, men tekst og bilder blir presentert i en tabloid ramme, for å markere at de går over til nytt format. Derme kan leseren selv kan klippe ut tabloidutgaven.

- Det er jo en gimmick, men også som en tjeneste til våre abonnenter. Nå får de se hvordan avisen vil bli seende ut. Samtidig bruker vi fullformatet til å forklare hva vi har gjort og hvorfor, sier van der Hagen.

Avisen skiftet eiere like over nyttår. Sammen med Dagsavisen og Forlagskonsult gikk stiftelsenm Fritt Ord inn i avisen, noe som førte med seg en ny redaktør og en forsiktig opplagsøkning, men ifølge van der Hagen er det ikke nok.

Avisen selger 8000 eksemplarer ukentlig, noe som er for lite til å få avisen til å gå rundt.

- Jeg tror vi må opp i 12 000 for å gå i pluss. Inntil det er vi avhengige av støtte fra eierne og det har vi fått. Målet er å ha økt med 50 prosent innen fem år, sier van der Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.