Gå til sidens hovedinnhold

Morgenkaos på Østfoldbanen

Signalfeil, skinnebrudd, veibomanlegg som sviktet og godstog som sperret sporet. Alt gikk galt på Østfoldbanen.

Flere problemer på Østfoldbanen førte til store forsinkelser i morgentrafikken onsdag. På t-banen i Oslo førte en avsporing på Tøyen til store driftsforstyrrelser.

Les også: Problemer på t-banen ut dagen

Store forsinkelser
Hardest rammet var passasjerene som sto tidlig opp for å ta toget i retning fra Halden til Oslo.

- Her er det flere hendelser som har skjedd samtidig, og det fører dels til store forsinkelser, sier informasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Nettavisen onsdag morgen.

Klokka 05.12 kom det melding om signalfeil på Skjeberg. Videre var det skinnebrudd på Myrvoll mellom Oslo og Ski, som førte til at det bare ble trafikk i ett spor mellom Kolbotn og Oppegård. Det var også problemer med et veibomanlegg på Skjeberg.

Er toget i rute?Sjekk oppdatert informasjon om strekningen Halden-Oslo S her (NSB)

NSB opplyste klokka 08.12 at trafikken igjen går som normalt mellom Kolbotn og Oppegård.

Er du rammet av togkaoset? Tips oss ved å sende melding merket «TIPS» på SMS/MMS til 2242 eller epost til tips@nettavisen.no

Godstog sperret sporet
Og som om ikke det var nok: Et godstog som sperret sporet førte til stans i trafikken ved Sarpsborg. NSB opplyster at de skysset passasjerer med taxi så langt det var mulig.

Klokka 06.27 opplyste NSB at Østfoldbanen var åpen igjen ved Skjeberg. Det vil bli forsinkelser på strekningen.

- Godstoget er fjernet nå, så det problemet er løst. Det var fire tog i retning Oslo som ble rammet, så det berørte noen hundre passasjerer. De ble befordret med taxi, sier pressetalsmann i NSB, Erik Løding, til Nettavisen.

Klokka 08.12 opplyste NSB at det igjen var orden på strekningen Kolbotn-Oppegård og at trafikken gikk som normalt.

- Ekstra uheldig
Denne vinteren har Jernbaneverket og NSB satt inn en rekke tiltak for å unngå togkaoset som rammet jernbanen sist vinter. Men den første desemberdagen ble ingen god start.

- Det var ikke slik vi hadde håpet å innlede desember. Det er ekstra uheldig at det skjer flere ting på en gang og at folk blir stående i kulden og vente på toget, sier Jernbaneverkets Inge Hjertaas til Nettavisen. Han forsikrer at alle tilgjengelige mannskaper er i full sving med å rette opp feilene.

Les også: Derfor fryktet han mer togkaos

Sporet av på Tøyen
Onsdag morgen oppsto det også problemer på t-banen i Oslo da et tog sporet av på Tøyen. Ingen personer kom til skade, men folk ble evakuert ut av toget, og det oppsto store driftsforstyrrelser.

- Toget sporet av på vestgående perrong. Folk ble evakuert, og det var ingen dramatikk, sier operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Det er nå klart etter undesøkelser på skadestedet ved Tøyen der avsporingen skjedde ved 6–tiden i morges, at det ikke blir normal drift gjennom sentrum resten av dette driftsdøgnet, heter det i en melding fra Oslo T-banedrift ved 10-tiden onsdag.

Kommentarer til denne saken