Mørkt for Bates

Bates hadde et underskudd på 83 millioner kroner i fjor. Konsernet har måttet ty til sin amerikanske onkel for få overført 20 millioner kroner.

20.06.08 11:06

Fra mørkt til mørkere. Det er liten oppgang å spore i 2002-regnskapene til Bates AS. Mens reklamebyrået gikk 40 millioner kroner i minus (etter skatt) i 2001, var dette underskuddet doblet slik at nåla stoppet på 81 millioner kroner i minus (etter skatt) for 2002.

Nå skal det imidertid sies at doblingen av underskuddet skyldes skattemessige disposisjoner, som sier lite om driften av selskapet. Driftsresultatet for 2002 er bare litt verre enn i 2001, men da var det også dramatisk ille.

Selv om byrået har klart å kutte kostnader, er inntektene redusert enda mer. I fjor var det bare så vidt at inntektene totalt sett var høyere enn lønnskostnadene i selskapet. Med lønnskostnader på 66 millioner kroner er det lite igjen til andre kostnader når inntektene er rett i underkant av 70 millioner.

I løpet av 2002 kuttet imidlertid Bates staben fra 127 til 67 medarbeidere.

Bates AS hadde et driftsunderskudd på 57 millioner kroner i fjor, en forverring fra 55 millioner i 2001.

For konsernet er det like mørkt. Det er utvilsomt Bates as som trekker Bates-gruppen ned. Zenith Media Norge, som er konsernets andre datterselskap, har et underskudd som i denne sammenhengen er liten. Bates-gruppen hadde et driftsunderskudd på 60 millioner kroner i fjor, en forbedring på syv milioner kroner fra året før.

Bates' egenkapital er tapt, og selskapet har fått tilført 20 millioner kroner fra sine amerikanske eiere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.