Gå til sidens hovedinnhold

Mormoren stilte spørsmål om Christoffers skader

Tønsberg (NTB): Mormoren til Christoffer Gjerstad Kihle (8) stilte mange spørsmål om hvordan alle de uforklarlige skadene på den vesle gutten oppsto, men fikk aldri noen svar.

- Det var merker og sår bak på ryggen, på beina. Jeg så det når jeg dusjet ham. Jeg spurte, men fikk aldri noe ordentlig svar. Christoffer kunne fortelle veldig mye om andre ting, men når jeg spurte hva det var med ham, så ble han veldig forsiktig, sa kvinnen i retten.

Den 58 år gamle kvinnen vitnet mot sin egen datter i Agder lagmannsrett tirsdag. Den 38 år gamle moren er tiltalt for medvirkning til legemsfornærmelse med døden til følge etter at sønnen døde som følge av hodeskader for åtte år siden. I Tønsberg tingrett i fjor ble hun dømt til to og et halvt år i fengsel, hvorav 120 dager ubetinget.

2. februar 2005 ble Christoffer funnet død med et 17 centimeter langt brudd i hodet og med luftveiene tette av papir. I 2009 ble stefaren dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet gutten til døde. Riksadvokaten beordret imidlertid også tiltale også mot moren fordi han mener hun måtte ha hatt kjennskap til volden sønnen ble utsatt for.

Den døde guttens mormor sa i retten at alt forandret seg etter at datteren flyttet med den nye kjæresten vekk fra gården i 2004. Etter hvert oppdaget hun også at barnebarnet hadde merkelige merker og sår når han kom på besøk i helgene. (©NTB)

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt