Gå til sidens hovedinnhold

– Morna, Jens!

Siv Jensen storkoste seg med valgresultatet da hun ankom Fremskrittspartiets valgvake.

SENTRUM: Frp-leder Siv Jensen gikk på scenen som en vinner og lot seg hylle på Frps valgvake. Hun tok enda flere kunstpauser enn vanlig og lot seg hylle av de fremmøtte både før og etter hun sa det hun hadde lengtet etter.

– Morna, Jens! var hennes første hilsen på valgvaken, etter at hun hadde fyrt opp forsamlingen som var samlet til valgfest.

SE VIDEO AV TALEN HER:

Nedgang

Med 16 prosents oppslutning, går Fremskrittspartiet ned over seks prosentpoeng siden forrige Stortingsvalg. Partiet mister også 12 av sine mandater på Stortinget. Likevel var resultatet en seier for Siv Jensen.

– Vi kom fra 11,4 prosent i 2011. Vi er landets tredje største parti. Og som det ser ut nå, ligger vi an til å gjøre det tredje beste valg i Fremskrittspartiets historie, sa Siv Jensen fra talerstolen.

I Oslo ser hun ut til å bli Frp-representant på Stortinget sammen med Christian Tybring Gjedde. Det betyr at tredjekandidat Mazyar Keshvari ikke får stortingsplass. Les intervju med Keshvari her!

Se bilder fra valgnatta i Oslo her!

Tøffe forhandlinger

Keshvari kan likevel få mye møtetid på Stortinget hvis Siv Jensen og Fremskrittspartiet kommer i regjering. Jensen var i sin tale også tydelig på at det var stort for Frp å skulle gå inn i regjeringsforhandlinger.

– Det er viktig for oss å få satt et ordentlig fotavtrykk på den regjeringsplattformen, sa Siv Jensen.

Hun minnet om at disse forhandlingene handler om å gi og ta, men forsikret sine tilhengere om at Frp er tøffe forhandlere.

MER FRA VALGET:

Lippestad: – Helt naturlig at vi arrangerer OL

Jubler over knapt nei til OL

Han kan kaste ut kjæresten

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping