RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moro med marshmallows

(Istock)
Den er myk, søt, rund og god. Marshmallows kan brukes til mer enn å grille på bålet.

(SIDE2:) Alle har vel prøvd å grille marshmallows. Den blir karamellisert på utsiden, mens innsiden blir vidunderlig flytende og kremaktig. Men moroa stopper ikke der. Go'biten kan brukes til mye mer – både varm og kald. Den tar seg godt ut i salater, i konfekt, i kaker og i sideretter til middagsmaten.

Under amerikanernes thanksgivingmiddag, er søtpoteter med marshmallows en kjent siderett til kalkunen. En marshmallowsalat har samme bruksområde som waldorfsalat, og gjør seg også utmerket ved siden av kalkun.

Rotstivelse
Marshmallows inneholder sukker, eggehviter og gelatin og sies å stamme fra det gamle Egypt. Men oppskriften har nok forandret seg siden da. Før i tiden brukte de roten til marshmallowplanten for å stive opp sukkerputen, men i dag er den byttet ut med moderne gelatin.

Noen til
Tenn deg et bål i skogen og tre marshmallows på et grillspyd. Nyt – og ta noen til. S’mores (some mores) er en amerikansk godsak som naturlig nok fått navnet, fordi du rett og slett bare må ha noen flere. Den varme marshmallowen legges mellom to mariekjeks sammen med en bit melkesjokolade. Avhengighetsskapende godt, og moro for barna. Det er ikke så vanskelig å få med ungene på tur hvis de vet ha som ligger og venter i tursekken.

Tips: Ta noen marshmallows i kakaoen din. De smelter og gir en god smak på sjokoladedrikken. Kjempegodt!

Sjokoladekake med marshmallows
Søtpoteter med marshmallows
Marshmallowsalat
S’mores
Marshmallowfudge med peanøttsmør

Kilder: www.campfiremarshmallows.com, wikipedia.com

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere