RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mors blodigste mareritt

Frister det å dele en zombie i to med en hagesaks? Eller kanskje kappe av armer og bein med en motorsag?

Splatterspillet «Dead Rising» er et av høstens mest etterlengtede X360-spill. Du tar kontroll over fotografen Frank West og skal overleve i 72 timer i et handlesenter fullt av zombier.

Ulikt demoen

Fullversjonen, som vi har testet, er veldig ulik demoen du kan hente ned fra Xbox Live. Den gir inntrykk av at spillet bare går ut på å drepe zombier, men heldigvis er «Dead Rising» mye mer enn det.

Du kan blant annet hjelpe overlevende i sikkerhet, du må hanskes med en hel haug psykopater, og du skal finne ut av hva det er som har forvandlet folk til zombier. I tillegg kan du løpe rundt og ta bilder eller bare gå berserk og slakte alt du ser.

Vi har spilt spillet i en del timer, og vi liker det vi har sett. Oppdragene vi har tatt har for det meste vært varierte og underholdende, og psykopatene har invitert til kamper som utfordret både venstre og høyre hjernehalvdel. I tillegg er det innimellom deilig å bare løpe rundt og slakte.

Kreativt våpenutvalg

Våpenutvalget i «Dead Rising» går fra uskyldige ting som lyssverd og vannballonger, og til våpen som alene hadde sørget for spillets høye aldersgrense. Du kan blant annet ta rotta på zombiene med en svær hagesaks, en deilig tilfredsstillende motorsag eller en gressklipper.

Mulighetene er mange og resultatene er nesten uten unntak grusomme. Blant annet kan du dele zombiene i to, kappe av dem kroppsdeler og sprenge hodene deres. Felles for alt du gjør er at blodet flyter og gulvene fylles med zombielik.

Mye humor

Selvom det er mye blod og gørr, er «Dead Rising» fullt av humor. Enkelte av tingene figurene sier er både drøye og kjempemorsomme, psykopatene er så borti natta gærne at du ikke klarer å stoppe og le, og du kan gjøre en hel haug sprø ting.

Eller hva sier du til å kle deg i barneklær, sette Legohoder på zombiene og kappe dem i to med et svært sverd? Ikke det? Neivel, ditt tap.

Gjentakende?

Er det en ting som kan ødelegge for «Dead Rising», så er det at det blir gjentakende. Selvom vi har mye igjen, legger vi allerede merke til at en del oppdrag ligner veldig på hverandre.

Heldigvis har de timene vi har spilt og de oppdragene vi har tatt vært artige, og vi gleder oss til å utforske mer av det enorme handlesenteret. Hvis du elsker splatterfilmer, liker blod og gørr, eller bare vil ta rotta på noen zombier, får du herved lov til å glede deg til 8. september.

«Dead Rising» lanseres på Xbox 360 den 8. september. Vår omtale publiseres like før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere