RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morsmålsstrid i Arbeiderpartiet

Oslo (NTB): Det kan bli kamp om innvandring- og integreringspolitikk på Arbeiderpartiets landsmøte til helgen. Morsmålsopplæring for innvandrere er et av stridstemaene.

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen er medlem av programkomiteen, og sammen med etablerte partitopper som Martin Kolberg og Anniken Huitfeldt har han tatt dissens på et punkt om videre forsøk med morsmålsopplæring i barne- og ungdomsskolen.

Flertallet ønsker å forlenge og utvide forsøk med morsmål som andrespråk på barne- og ungdomstrinnet, ønsker mindretallet at flere skal få tilbud om morsmålsopplæring som andre fremmedspråk.

- Fra min side er dissensen et uttrykk for at vi må blankpusse profilen i integreringspolitikken. Jeg er enig med Jan Bøhler i at Frp langt på vei har fått lov til å dominere med sine fordummende og prinsippløse forslag, sier Micaelsen til Klassekampen.

- Når det gjelder spørsmålet om morsmålsopplæring, mener jeg det er vanskelig å forsvare at unger født og oppvokst i Norge med foreldre som er norske statsborgere, skal læres opp i besteforeldrenes morsmål. Det er feil bruk av samfunnets ressurser sier Micaelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere