dice5

Premiere: 12. September
På Chateau Neuf
Manus: Øystein Wiik
Med: Hans Marius Hoff Mittet, Hilde Lyrån, Jan Martin Johnsen, Gustav Nilsen, Charlotte Brænna m. Fl.
Regi: Mattias Carlsson

Det er 72 timer igjen til musikalen Esilio Paradiso skal ha premiere, men halvparten av musikken til andre akt mangler. Komponisten, Viktor Sibelius, har fått skrivesperre.

Det er når denne skrivesperren setter inn at vi som publikum kommer inn for å følge resten av historien som er skrevet av Øystein Viik.

Jeg synes handlingen i Optimist passer godt til Teigens tekster og så er den morsom, til tider veldig morsom. Spesielt Gustav Nilsen, som spiller elektrikeren Kjell, får oss til å smile ekstra på smilebåndene, men jevnt over var dette en fornøyelig forestilling som alle burde se. Hilde Lyrån som spiller manageren Hedvig Hjorth meds stor H foran og bak, er drivjernet og geleider hele stykket trygt i havn og gjør en formidabel jobb med å holde handlingen sammen. Hans Marius Hoff Mittet spiller den divaaktige triste komponisten Viktor Sibelius som har, fått skrivesperre og er troverdig i sin rolle som det. Det var også morsomt å se Jan Martin Johnsen i rollen som butleren Kaj Sommerfeldt. Han gjorde en svært god jobb som den trofaste vennen til Viktor Sibelius. Han synger også godt, og det var det flere som gjorde. Det musikalske satt faktisk svært godt og Teigens låter fikk den fortjente plassen den fortjener. Charlotte Brænna var et friskt pust i en forestilling som eller kunne blitt for dyster, og hun synger så vakkert som alltid.

Optimist har et litt sit-com aktig preg der det meste av handlingen skjer i Sibelius hus. Likevel er ikke det ikke spart på effekter i kostymer og kulisser. Faktisk er dette den dyreste produksjonen i Chateau Neufs historie, og det merkes – lys, lyd, og scenografien var en innertier.

Alt i alt er dette en veldig morsom komediemusikal , selv om første akt tidvis var i det treige laget. At vi får ta del i Teigens sårbare tekster gjør dette ekstra fint. Denne blandingen av morsomheter, jakten på drømmen samt det store evige temaet om den tapte kjærligheten, setter denne musikalen på høyde med det vi kan se på internasjonale scener verden rundt. Det er bare å gratulere til alle involverte.