RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morten Johansen erstatter Schwabe

VALLHALL (vif.no): Vålerenga styrker det medisinske apparatet foran 2008-sesongen. Fysioterapeut Morten Johansen (29) erstatter Haakon Schwabe og får med seg blant annet massør og osteopat i sitt team. Erik Rosenlund fortsetter som klubbens hovedlege.

- Vi er veldig fornøyd med jobben Haakon gjorde og synes selvfølgelig det er synd at han slutta etter mange år i klubben, men vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass et utvidet medisinsk team. Vi har inngått et samarbeid med Vallhall trenings- og terapisenter som skal ivareta våre behov i forhold til medisinsk støtteapparat, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- I tillegg fortsetter vi samarbeidet med Erik Rosenlund som er klubblege og hovedansvarlig i forhold til klubblisenskravene fra Norges Fotballforbund.

Spesialist i idrettsfysioterapi
Morten Johansen (29) er på plass som heltidsansatt fysioterapeut. Johansen kommer fra idrettsskadeklinikken på Bryn Senter Fysioterapi og hadde der ansvaret for a-lagene til Notodden og Manglerud Star forrige sesong. Han har spilt fotball i over 20 år og avslutter for tiden en masterstuide i idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøyskole og blir ved endt studie til sommeren spesialist i idrettsfysioterapi.

- Morten Johansen skal være her på heltid og får i hvert fall med seg én massør. I tillegg skal vi ha en fysioterapeut som skal hjelpe til ved behov. Avtalen med Vallhall trenings- og terapisenter innebærer også at de sørger for vikarer ved fravær i det medisinske teamet.

Stort og godt apparat
Johansen selv gleder seg til å ta fatt på jobben i Vålerenga.

- Jeg ser frem til å jobbe med et lag på fulltid. Her får jeg fulgt opp spillerne mye tettere enn jeg fikk da jeg hadde ansvaret for flere klubber. Nå ser jeg dem hver dag og kan jobbe både med forebyggende trening og skadebehandling, forteller han til vif.no.

- Det blir et stort og godt apparat og vi har også knyttet til oss en osteopat. Min rolle blir blant annet å koordinere arbeidet med resten av det medisinske apparatet. Vi har i tillegg en god arbeidsfordeling og et tett samarbeid med fysisk trener Truls Hallen. Han er mye på feltet og har kontroll der.

Bevisst satsing
Jan-Erik Aalbu ser verdien i friske og raske spillere og mener at en kompetanseheving i det medisinske apparatet vil slå positivt ut.

- Dette er en bevisst satsing på det medisinske støtteapparatet. Vi vil helst ha spillerne i kamp og på trening, det er dyrt å ha dem på tribunen, derfor ønsker vi å legge mer ressurser i det medisinske apparatet enn vi har gjort tidligere. Vi får med dette en kompetanseøkning i det medisinske støtteapparatet.

- Dessuten har vi Truls Hallen på plass. Han er utdannet fysioterapeut, men vil jobbe som fysisk trener i Vålerenga. Han sitter på mye kompetanse og vil være med på å kvalitetssikre det medisinske opplegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere