RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mortensrud-drapet: Kvinne erkjenner drap på ektemannen

ERKJENNER: Kvinnen som er siktet for å ha drept en mann i en leilighet på Mortensrud i Oslo fredag har erkjent drapet i politiavhør. Foto: Scanpix
ERKJENNER: Kvinnen som er siktet for å ha drept en mann i en leilighet på Mortensrud i Oslo fredag har erkjent drapet i politiavhør. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kvinnen som er siktet for forsettlig drap på en mann på Mortensrud i Oslo, har i avhør erkjent drapet.

– Hun erkjenner de faktiske omstendigheter, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Hun samarbeider utmerket og omfattende under avhørene, men er naturligvis sterkt preget av dette, sier hennes forsvarer, advokat Petar Sekulic, til NTB lørdag ettermiddag.

Les også: Kvinne pågrepet etter drap i Oslo

Siktede, som er i begynnelsen av 30-årene, ble avhørt i fire og en halv time både fredag kveld og lørdag formiddag.

– Det blir ikke noen flere avhør hos politiet i løpet av helgen. Hun samtykker til fengsling og ber om kontorforretning. Så er det opp til dommeren om hun skal fremstilles eller ikke på mandag, sier advokaten.

Det er ikke kjent om det vurderes en judisiell observasjon av kvinnen.

Fra Kosovo
Kvinnen og mannen var gift, har begge bakgrunn fra Kosovo og har begge norsk statsborgerskap.

– Ekteparet har et mindreårig felles barn som barnevernet har tatt hånd om. Nå kontrollerer vi det hun har forklart i avhør. Det pågår vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

Kvinnen ringte selv til politiet i 13-tiden fredag og fortalte at det lå en død mann i en leilighet på Mortensrud. Hun er ikke kjent av politiet fra før.

Ingen detaljer
Politiet venter nå på resultatet av obduksjonen av avdøde.

– I og med at kvinnens forklaring først må ettergås og holdes opp mot vitneavhør og tekniske undersøkelser, går vi ikke nå inn på detaljer rundt drapet eller vil si noe om det er beslaglagt drapsvåpen, opplyser Metlid.

Politiet ønsker at kvinnen blir fremstilt for varetektsfengsling, men lørdag var det ikke klart hva dommeren har bestemt seg for.

Politiadvokat Leif Morten Eide vil ventelig ta stilling til hva politiet vil begjære mandag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere