RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mos til FC København

Vålerenga er enige om en overgang for spissen.

Se intervju med Andresen om overgangen her

Vålerenga Fotball og FC København har i dag blitt enige om en overgang for spilleren Mostafa Abdellaoue (23).

- Sportslig sett ønsket vi å ha med oss Mos videre som spiss i Vålerenga også i 2012. Dessverre kan ikke vurderinger og beslutninger i saker rundt spillerlogistikk ensidig bestå av sportslige betraktninger, sier Martin Andresen.

Abdellaoue kom til Vålerenga før 2009-sesongen og 38 obligatoriske kamper for klubben. På 33 Tippeligakamper for Vålerenga har han scoret syv mål. På fem kamper i den norske cupen har Mos scoret fire mål for Vålerenga.

- Mos sin karriereplan har blitt framskjøvet. Han kom til Vålerenga fra 2. divisjon og utviklet seg til å bli en spiller som kunne bidra i en innbytterrolle. Inn mot 2011-sesongen la vi en plan sammen med Mos om at han i 2012 skulle være toppspissen vår. Den raskeste veien dit slik verden så ut da var gjennom et utlån for å mest mulig spilletid i 2011, sier Andresen.

Abdellaoue har signert en kontrakt med FCK som strekker seg over 4,5 år.

- Utviklingen har gått over all forventning og Mos har allerede nå fått tilbud fra en større klubb i en større liga. Mos har vært tydelig på at han er redd for å la denne muligheten gå fra seg, og han ønsket å gripe den nå, sier Andresen.

- Vår policy er at når spillerne får tilbud fra en større klubb og ønsker å gå dit, så står ikke vi i veien for det, så lenge de økonomiske rammene er gode nok. Og som alltid når noen spillere går, gir det andre muligheten. Dette har vi sett tidligere og det vil vi se igjen.

Abdellaoue hadde kontrakt med Vålerenga ut 2012-sesongen.

- I de siste årene har spilleroverganger vært positive på klubbøkonomien i Vålerenga. Vi har aldri budsjettert med spillersalg, men det er viktig for å opprettholde en sunn klubbøkonomi og en sunn satsning at vi realiserer verdier på spillere under kontrakt når dette er riktig, avslutter Andresen.

Se intervju med Andresen om overgangen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere