RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moshin skal demonstrere

DEMONSTRERER: Mohsin Bashir mener Dagbladet utsetter muslimene for mobbing og hån, og demonstrerer fredag for første gang.
DEMONSTRERER: Mohsin Bashir mener Dagbladet utsetter muslimene for mobbing og hån, og demonstrerer fredag for første gang. (Privat)
Sist oppdatert:
Mohsin Bashir (33) mener Dagbladet mobber og håner muslimer med Muhammed-karikaturen. Derfor skal han demonstrere.

- Det er kjent hvordan muslimer tar seg nær av denne type ting. Folk er inneforstått med at vi tar dette som mobbing og hån, og derfor mener jeg det er unødvendig at det stadig blusses opp, sier Mohsin Bashir til Nettavisen fredag.

Han mener reaksjonene nå er en kombinasjon av flere faktorer, og har gjort at mange muslimer har fått nok.

- Å trykke bilde av profeten Muhammed som en gris er for oss det ultimate hånet, siden grisen for muslimer er skitten. Men dette kjenner Dagbladet allerede til, det er ikke nytt.

Bashir har selv aldri tidligere deltatt i noen demonstrasjoner, men føler det nå er viktig å uttrykke at nok er nok.

Tror den blir fredelig
Demonstrasjonen er ventet å starte ved Stortinget nå klokken 15. På forhånd er det mange som har fryktet bråk og opptøyer.

- Jeg føler meg rimelig sikker på at demonstrasjonen går fredelig for seg, fordi det nå på forhånd har blitt et stort nummer ut av det. Jeg tror og håper at alle vet at et lite overtramp nå vil føre til stor ødeleggelse for norske muslimer.

Bashir mener dette er alfa og omega for muslimene, og vet at de tar en risiko ved å demonstrere.

- De eneste som kan tape på denne demonstrasjonen er jo oss.

Han er heller ikke bekymret over Arfan Bhattis deltakelse, men mener han er opptatt av godt vakthold og god oppførsel.

Valgfri demonstrasjon
Tidligere fredag skrev Aftenposten at noen muslimer, og spesielt drosjesjåførere, utsettes for press til å delta i demonstrasjonen.

Bashir tror ikke dette dreier seg om truende atferd, men at det heller er antydninger til at «gode» muslimer nå bør demonstrere.

- En del av Koranen sier at «den som tier, den har rett», mens en annen del sier at «Reis opp og vis hva du mener og hva du står for», så dette er helt klart opp til hver enkelt.

Galt av Dagbladet
- Jeg håper Dagbladet og andre aviser nå kan slutte å trykke slike bilder, og respektere at dette provoserer muslimer og at vi opplever det som mobbing.

En avstemning på Dagbladets nettsider viser at 66 prosent mener det var feil å publisere tegningen av Muhammed som gris.

- Dette viser jo at mange synes det er helt feil, og ønsker en slutt på det. Jeg respekterer også de som ikke forstår hvorfor vi reagerer, men det er viktig at vi får uttrykke oss.

Mohsin Bashir regner med det vil være rundt 1000 mennesker som deltar i demonstrasjonen fredag ettermiddag, og håper og tror den går rolig for seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere