For få dager siden kritiserte nyvalgt leder i Fremskrittspartiet (Frp), Sylvi Listhaug, innvandrere og sa at enkelte av dem ikke forholder seg til reglene vi alle er forpliktet til å følge.

Se video: Dette er kritikken mot Lishaug

Kritikken ligner den hun kom med i høst da hun mente at innvandrere på siden av samfunnet ikke får med seg alvoret i koronapandemien.

Styreleder i ICC-moskeen i Oslo, Arshad Jamil, har fått med seg Listhaug-uttalelsene og retter flere stikk tilbake mot toppolitikeren.

- Det er jobben hennes

- Hva synes du om at hun går ut mot innvandrere?

- Det er jobben hennes og hun må gjøre den jobben, ellers hadde hun kanskje ikke blitt valgt som partileder. Men vi bryr oss ikke så veldig om hva hun mener eller ikke mener. Vi er opptatt av at alle skal følge smittevernregler og at alle skal vaksinere seg når deres tur kommer, sier Jamil til Nettavisen.

Les også: FHI-direktøren med klar beskjed til sinte ordførere

- Nå er det slik at innvandrer er et veldig vagt begrep, så ja, enkelte folkegrupper har ikke vært flinke nok til å følge rådene. Det gjelder russ, ungdommer, hytteeiere, det har vært ramaskrik og køer utenfor vinmonopolene. I tillegg er det noen norskpakistanere som har reist mer enn de burde. Det må de ta selvkritikk på.

Statsminister Erna Solberg (H) har også glippet på koronatiltakene. I begynnelsen av april ble hun ilagt et forelegg på 20.000 kroner etter et middagsselskap i forbindelse med hennes egen 60-årsdag.

Styrelederen er tydelig på at det er en vanskelig tid for alle. Selv har han nettopp gått gjennom muslimenes hellige fastemåned, Ramadan. Og torsdag var han med på å arrangere alternativ Eid-markering på grunn av koronasituasjonen.

Det ble gjennomført med strenge koronatiltak og etter dialog med bydelsoverlegen i Alna og Oslo kommune. Hele prosjektledelsen testet seg også i forkant av arrangementet.

Målet var å drive forebyggende arbeid og gi informasjon om korona og vaksinering. I tillegg fikk hundrevis av barn delt ut gaveposer med godteri. Arrangementet ble gjort i den hensikt å hindre at store grupper skulle samle seg til fest på kvelden for å feire Eid, noe som er vanlig i normalsituasjoner.

Les også: - Håper dette blir en minnerik opplevelse for de yngste som har vært rammet aller mest i pandemien

- Tøff tid for alle

Jamil synes ikke Listhaugs kritikk av innvandrere er urettferdig, men advarer mot å ta for lett på situasjonen vi alle står i.

- Jeg vil ikke mene så veldig mye om hennes kritikk. Hun må gjøre jobben sin. Vi må ikke bli påvirket av det på en negativ måte. Dette er en tøff tid for alle. Jeg skulle ønske hun var med å dra lasset og motivere folk i stedet for å motvirke sin egen medisin.

- Dette må tas på hvert enkelt individs kappe, ikke som en gruppe.

Les også: Sigrid Bonde Tusvik med koronastikk til Erna Solberg fra scenen - dette svarer statsministeren

Jamil stiller også spørsmål ved hvem Frp-toppen egentlig kritiserer.

- Jeg lurer alltid på hvem folk mener når de kritiserer innvandrere. Snakker de om barna mine som er tredjegenerasjons innvandrere, snakker de om folk med polsk bakgrunn, eller arbeidsinnvandrere som kom på 60-, 70-tallet? Snakker de om flyktninger som har kort botid i Norge?

- Det er umulig for meg å snakke for alle innvandrere. Men i de miljøene jeg ferdens i og kan kontrollere og motivere, der har vi gjort en innsats og det har nesten ikke vært smitteutbrudd i moskémiljøene.