Debatten har rast de siste månedene i Danmark. Særlig Grimhøj moskee i Øst-Jylland blir kraftig kritisert. I dansk TV2s serie «Moskeerne bag sløret» har to «muldvarper» gjort skjulte opptak i moskeen. Serien avslører blant annet undervisning i sharia til kvinner og barn i det som angivelig er i Grimhøj moske.

Les også: Dette er moskeene Hege Storhaug vil stenge

Politikeren Naser Khader er en av mange som slår alarm etter sjokkuttalelsene fra imam Abu Bilal ved Grimhøjmoskéen.

- Ideologisk er de i familie med Islamisk Stat og Al-Qaida. Det er dypt problematisk, at de nærmest fungerer som Islamisk Stats reisebyrå, sier Khader til DR.dk og fortsetter:

- Opp mot 30 unge med muslimsk bakgrunn fra Østjylland, som har reist til Syria, har vært innom denne moskeen.

Les også:- Skjult kamera nødvendig for å avsløre løgnene

Si din mening nederst i saken!

Predikerer salifisme

Khader er født i Syria og kom til Danmark som elleveåring sammen med sin familie. Han er folketingskandidat for det Konservative Folkeparti (KF) og medstifter av partiet Liberal Alliance (tidligere Ny Alliance).

Han understreker imidlertid at det er omkring ti moskeer i Østjylland og at Grimhøj er den eneste som predikerer salafisme.

Profetens Ummah og den muslimske ungdomsbevegelsen IslamNet er norske eksempler på salafistiske retninger.

Les også: Ubaydullah Hussain ville ut av Profetens Ummah

Oussama El-Saadi, formann for Grimhøj moskeen sier at det ikke er alminnelig at man underviser i stening i hans moské, men at imamen ikke bryter noen regler når han gør det, skriver DR.dk.

- Det er noen ting man ikke kan praktisere i Danmark fordi Danmark ikke er et islamisk land. Det betyr ikke at man ikke må si, at det (straffene, red.) finnes i Sharia, sier El-Saadi.

Naser Khader har lenge ønsket at moskeen skal stenges. Flere er enige med ham.

- Jeg har aller mest lyst til å bare få jevnet Grimhøjmoskeen med jorden. Men da vil man komme til å se disse menneskene arbeide og argumentere for deres fullstendig vanvittige tanker andre steder, hvor det er vanskeligere å infiltrere, sier Inger Støjberg om moskeen i Aarhus til Kristeligt Dagblad i Danmark.

Talsmann for moskeen understreker at det kun er snakk om undervisning.

- Vi er stadig under dansk grunnlov og har full respekt for den, sier talsmannen for moskeen til TV2 Østjylland.

Les også: - Helt feil å si at «muslimer erobrer Europa»